Sałatka z roszponki i pomidorów
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i przekładamy je do miseczki.

Ketchup, musztardę, ocet winny oraz 2 łyżki oliwy z oliwek mieszamy razem.

Pokrojony w kostkę miąższ chleba przekładamy do dużej miski. Skrapiamy go pozostałą oliwą z oliwek, dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Chleb wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy, aż grzanki zrobią się rumiane. Następnie zdejmujemy je z patelni.

Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory oraz pokruszony ser typu greckiego. Do sałatki dodajemy grzanki oraz prażone ziarna słonecznika. Całość skrapiamy dressingiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    297 dni temu
    A czym można zastąpić ocet winny?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    297 dni temu
    Możesz pominąć ocet winny lub zamienić go na sok z cytryny :)
  • Gość Gość
    1064 dni temu
    Coś niesamowitego!, Niebo w gębie! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1647 dni temu
    Salatka przepyszna, robie ja regularnie :) czasem dodaje do niej odsaczonego ananasa lub oliwki :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1749 dni temu
    Prosta, pyszna i zdrowa :) !!! Będę robić ją częściej!

    odpowiedz

  • Daniel Nowak Daniel Nowak
    1762 dni temu
    sałatka robi dobre wrazenie estetyczne , a jak smakuje....polecam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1763 dni temu
    Zachęcamy do poznania innych przepisów z zakładki Ryneczku Lidla :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1764 dni temu
    jestem bardzo zadowolona z tego przypisu i robieta salatke prawie codziennie :>>>>>> prosze wiecej takich przepisow

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1778 dni temu
    Roszpunka jest pyszna,właśnie robię tą rewelacyjną sałatkę :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram