Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
- piekarnik
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODGRZEWAMY SKŁADNIKI
Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na rozgrzanej patelni, a pity podgrzewamy w piekarniku według instrukcji na opakowaniu.
WSKAZÓWKA! Patelnię grillową możemy zastąpić zwykłą.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Pomidorki przekrawamy na pół, a cebulę kroimy w plasterki.
KROK 3: PODAJEMY PITY
Podgrzane pity smarujemy sosem tzatziki i układamy na nich grillowane plasterki sera halloumi. Tak przygotowane chlebki ozdabiamy pokrojonymi warzywami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)