Kuchnia Lidla
TYDZIEŃ W STYLU IBERYJSKIM
GOTUJ W KOLORACH SOL&MAR! Wypróbuj aromatyczne i kolorowe dania kuchni iberyjskiej!
Churrosowe tosty francuskie z lodami
Czy to już deser, czy wciąż śniadanie? Oto jest pytanie! Przygotuj te tosty francuskie z lodami, ciasteczkami oraz świeżymi owocami, aby cieszyć się niebiańskim, słodkim smakiem o poranku, ale nie tylko!

Quesadilla z chorizo
Pełna sera i chorizo quesadilla, która dzięki dodatkowi jajek będzie idealnym pomysłem na śniadanie. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak smakuje to połączenie!

Fabada
Bardzo sycąca zupa z fasolą i chorizo to klasyczne danie w stylu iberyjskim, które świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu dla całej rodziny!

Krewetki z makaronem ryżowym i sosem z guawy
Jak podkręcić smak krewetek? Podać je ze słodko-słonym sosem z guawy. Wypróbuj ten prosty i szybki przepis na lekki obiad.

Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
Soczysty kurczak z pieczonymi warzywami będzie doskonałym pomysłem na rodzinny obiad!

Paella z karkówką
Spróbuj paelli w nowym wydaniu – z karkówką i chrupiącymi warzywami!

Kuchnie świata
Wybierz się w kulinarną podróż i sprawdź, jakie smaki goszczą na stołach ludzi z różnych stron świata.
-
Kuchnia amerykańska
-
Kuchnia azjatycka
-
Kuchnia czeska
-
Kuchnia francuska
-
Kuchnia grecka
-
Kuchnia hiszpańsko-portugalska
-
Kuchnia polska
-
Kuchnia włoska
-
Kuchnia brytyjska
-
Kuchnia Bliskiego Wschodu
-
Kuchnia meksykańska
-
Kuchnia alpejska
-
Kuchnia chińska
-
Kuchnia turecka
-
Kuchnia węgierska
-
Kuchnia japońska
-
Kuchnia gruzińska
-
Kuchnia koreańska
NAJNOWSZE PRZEPISY
Poznaj najnowsze przepisy naszych kucharzy na obiady, desery, śniadania i przekąski – znajdziesz tu wszystko, na co masz ochotę!
Pstrąg wędzony na sianie
Rozsmakuj się w soczystym i delikatnym pstrągu wędzonym na sianie, podanym w towarzystwie aromatycznego sosu z podsmażonych warzyw.

Papryki zapiekane z greckimi serami
Soczyste papryki pełne świeżych warzyw, ziół i wyjątkowych greckich serów: manouri i fety. To wyjątkowy pomysł na danie w stylu śródziemnomorskim z airfryera, grilla lub piekarnika.

Sernik na zimno z galaretką z truskawkami
Najlepsze słodkie na lato? Takie, którego nie trzeba piec i które ma dużo świeżych owoców! Idealny będzie więc sernik na zimno z galaretką z truskawkami, który zachwyci smakiem i ochłodzi w gorący dzień.

Faszerowane sakiewki azjatyckie z airfryera
Obiad dla 4 osób w 20 minut? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na faszerowane sakiewki azjatyckie wypełnione zachwycającym farszem z mięsem, warzywami i aromatycznymi dodatkami.

Tofu Hasselback z mizerią z mango
Sprawdź przepis na tofu jak z najlepszej restauracji! W towarzystwie domowego sosu ponzu i zaskakującej mizerii z mango – zachwyca z każdym kęsem.

Żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej
Delikatne, kruche i pełne smaku. Przygotuj soczyste żeberka z grilla w glazurze śliwkowo-pomidorowej według Karola Okrasy.

Kuleczki tiramisu z kremem kawowym
Kuleczki tiramisu, czyli zdekonstruowane tiramisu w zupełnie nowej i wygodnej do podania formie. Skuś się na ten przysmak we włoskim stylu i zaskocz bliskich ciekawym deserem.

Triki kulinarne
Wykorzystaj nasze proste sztuczki kulinarne w swojej kuchni i przekonaj się, jak ułatwić sobie gotowanie i pieczenie.
Jak przygotować dekoracje z czekolady?
Niezwykłe dekoracje przygotowane z kilku składników, które zamienią każdy wypiek w cukiernicze dzieło sztuki. Odkryj, jak pracować z czekoladą!

Jak zrobić jabłka z karmelu?
Wyjątkowo efektowny deser: jabłka z karmelu wypełnione kruszonką i musem śmietanowo-jabłkowym. Odkryj tajniki pracy z karmelem dzięki poradom mistrza tej techniki!
