Kuchnia Lidla
FRANCUSKA ELEGANCJA
Rozpocznij dzień wytwornym śniadaniem lub zakończ śródziemnomorską ucztą! Odkryj smaki Francji w najlepszym wydaniu.
Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym
Ratatouille z sosem cytrynowo-pomidorowym to świetny pomysł na warzywne, sycące i orzeźwiające danie! Wypróbuj przepis Karola!
Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!
Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.
Tarta z kurkami
Świeże kurki na kruchym cieście zapieczone z kremową masą. Francuski przysmak, który może zagościć na Twoim stole.
Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
Delikatny ser, porcja warzyw i owinięty boczkiem drób – wszystko zapieczone i pachnące. Klasyka kuchni francuskiej!
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret to klasyka kuchni francuskiej. Łatwy przepis Kingi na pożywną sałatkę!
Kuchnie świata
Wybierz się w kulinarną podróż i sprawdź, jakie smaki goszczą na stołach ludzi z różnych stron świata.
-
Kuchnia amerykańska
-
Kuchnia azjatycka
-
Kuchnia czeska
-
Kuchnia francuska
-
Kuchnia grecka
-
Kuchnia hiszpańsko-portugalska
-
Kuchnia polska
-
Kuchnia włoska
-
Kuchnia brytyjska
-
Kuchnia Bliskiego Wschodu
-
Kuchnia meksykańska
-
Kuchnia alpejska
-
Kuchnia chińska
-
Kuchnia turecka
-
Kuchnia węgierska
-
Kuchnia japońska
-
Kuchnia gruzińska
-
Kuchnia koreańska
NAJNOWSZE PRZEPISY
Poznaj najnowsze przepisy naszych kucharzy na obiady, desery, śniadania i przekąski – znajdziesz tu wszystko, na co masz ochotę!
Zapiekanka tian z dodatkiem zapiekanego sera pavé
Znana francuska zapiekanka tian z aromatycznymi ziołami prowansalskimi i czosnkiem w nowej odsłonie! Dzięki dodatkowi zapiekanego sera pavé nabierze niezwykłego smaku.
Sałatka z kuskusem, bobem i wędzonym twarogiem
Smakująca latem sałatka pełna sezonowych warzyw i z dodatkiem wędzonego twarogu. Skuś się i przygotuj to wyjątkowe danie, które idealnie sprawdzi się jako lunch lub kolacja.
Gniecione ziemniaczki i kanaryjskie sosy
Banalnie proste i przepyszne danie w stylu hiszpańskim! Młode ziemniaki oraz kanaryjskie sosy pełne aromatycznych przypraw połączonych z papryką piquillo oraz zielonymi i czerwonymi papryczkami chili to obowiązkowa pozycja w menu Wysp Kanaryjskich!
Naleśniki proteinowe z truskawkami
Jaki jest ten pomysł Kingi na śniadanie? Prosty, pyszny, pełen białka i słodki! Przygotuj naleśniki proteinowe z truskawkami i ciesz się pożywnym i smacznym śniadaniem.
Cannoli z kremem pistacjowym
Cannoli według przepisu Pawła to deser, którego smak przenosi prosto na słoneczną Sycylię! Przygotuj go i ciesz się kruchymi ciastkami pełnymi delikatnego kremu pistacjowego.
Tarta z pomidorkami i włoskimi serami
Czeka Was prawdziwa uczta! Delikatna tarta na bazie ciasta francuskiego, świeże pomidorki koktajlowe i włoskie sery. Czego chcieć więcej? Sprawdźcie ten pełen rozmaitych smaków przepis Karola Okrasy!
Triki kulinarne
Wykorzystaj nasze proste sztuczki kulinarne w swojej kuchni i przekonaj się, jak ułatwić sobie gotowanie i pieczenie.
Jak przygotować dekoracje z czekolady?
Niezwykłe dekoracje przygotowane z kilku składników, które zamienią każdy wypiek w cukiernicze dzieło sztuki. Odkryj, jak pracować z czekoladą!
Jak zrobić jabłka z karmelu?
Wyjątkowo efektowny deser: jabłka z karmelu wypełnione kruszonką i musem śmietanowo-jabłkowym. Odkryj tajniki pracy z karmelem dzięki poradom mistrza tej techniki!