Papryki zapiekane z greckimi serami

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • airfryera

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Pomidory i pół cebuli kroimy w kostkę, a świeże zioła dość drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Następnie dodajemy do nich pieprz, a także skórkę i sok z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy pokruszone sery i 1 łyżkę oliwy – całość wyrabiamy widelcem.

KROK 2: FASZERUJEMY PAPRYKI

Papryki nacinamy w kształt litery T (jedno nacięcie wzdłuż krótkiego boku, drugie na jego środku wzdłuż długiego boku). Następnie pozbawiamy je gniazd nasiennych, smarujemy wewnątrz pozostałą oliwą i faszerujemy.

KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY PAPRYKI

Papryki przekładamy do kosza airfryera i pieczemy przez ok. 15-20 minut w temp. 180°C. Upieczone papryki podajemy oprószone świeżym oregano.

WSKAZÓWKA! Te papryki możemy też piec przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C lub grillować przez ok. 20 minut nad pośrednim źródłem ciepła (nie na ogniu).

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!