Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryera
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Pomidory i pół cebuli kroimy w kostkę, a świeże zioła dość drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Następnie dodajemy do nich pieprz, a także skórkę i sok z cytryny. Na koniec do farszu dodajemy pokruszone sery i 1 łyżkę oliwy – całość wyrabiamy widelcem.
KROK 2: FASZERUJEMY PAPRYKI
Papryki nacinamy w kształt litery T (jedno nacięcie wzdłuż krótkiego boku, drugie na jego środku wzdłuż długiego boku). Następnie pozbawiamy je gniazd nasiennych, smarujemy wewnątrz pozostałą oliwą i faszerujemy.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY PAPRYKI
Papryki przekładamy do kosza airfryera i pieczemy przez ok. 15-20 minut w temp. 180°C. Upieczone papryki podajemy oprószone świeżym oregano.
WSKAZÓWKA! Te papryki możemy też piec przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C lub grillować przez ok. 20 minut nad pośrednim źródłem ciepła (nie na ogniu).
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)