
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryera z koszem o pojemności 2,2 l
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SZPARAGI
Szparagi dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy twarde zdrewniałe końcówki. Skrapiamy je delikatnie oliwą (możemy użyć pędzelka), a następnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym.
KROK 2: SZPARAGI ZAWIJAMY W BOCZEK
Każdy szparag owijamy jednym plastrem boczku. Zawijamy ściśle, ale nie za mocno – boczek podczas pieczenia powinien mieć przestrzeń, by ładnie się zrumienić i stać się chrupiącym.
KROK 3: PIECZEMY W AIRFRYERZE
Zawinięte szparagi układamy w koszu airfryera, zostawiając między nimi odstępy, aby mogły się równomiernie przypiec. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 10 minut, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)