
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
- 2 blachy do pieczenia (jedna blacha powinna wchodzić w drugą)
- pergamin do pieczenia
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C (termoobieg)
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Kapary, czosnek i koper (same gałązki bez łodyg, kilka gałązek pozostawiamy do dekoracji) siekamy drobno i łączymy. Dodajemy małą łyżeczkę startego świeżego chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy razem z serkiem, dodajemy mielony biały pieprz, mieszamy.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Płaty tortilli smarujemy serkiem aż po brzegi ciasta. Na każdym płacie rozkładamy kawałki łososia wędzonego, do mniej więcej połowy płata tortilli, i bardzo ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z kolejnymi płatami.
KROK 3: PODAJEMY TORTILLE
Każdą tortillę kroimy na skos na mniejsze kawałki i układamy je na talerzu. Gotowe przekąski dekorujemy gałązkami koperku.
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z tortilli
Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!

3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!

Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
Idealna przekąska na wieczory filmowe, czyli bardzo cynamonowe rollsy, które w prosty sposób przygotujesz z tortilli. Podaj je z dwoma sosami i ciesz się słodką przekąską!

Mielony serek twarogowy z tortillą
Roladki z tortilli, łososia i serka wzbogaconego o chrzan i kapary to prosta, ale niezwykła w smaku przekąska. Postaw na klasykę imprezowych stołów – przygotuj przekąskę na sylwestra.

Zobacz przepisy
na lato
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Camembert z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Stek z grilla wołowy
- Spaghetti carbonara
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Klasyczna sałatka grecka
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Butter chicken
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)