Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
- 2 blachy do pieczenia (jedna blacha powinna wchodzić w drugą)
- pergamin do pieczenia
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C (termoobieg)
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Kapary, czosnek i koper (same gałązki bez łodyg, kilka gałązek pozostawiamy do dekoracji) siekamy drobno i łączymy. Dodajemy małą łyżeczkę startego świeżego chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy razem z serkiem, dodajemy mielony biały pieprz, mieszamy.
KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE
Płaty tortilli smarujemy serkiem aż po brzegi ciasta. Na każdym płacie rozkładamy kawałki łososia wędzonego, do mniej więcej połowy płata tortilli, i bardzo ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z kolejnymi płatami.
KROK 3: PODAJEMY TORTILLE
Każdą tortillę kroimy na skos na mniejsze kawałki i układamy je na talerzu. Gotowe przekąski dekorujemy gałązkami koperku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)