Mielony serek twarogowy z tortillą

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę
  • 2 blachy do pieczenia (jedna blacha powinna wchodzić w drugą)
  • pergamin do pieczenia
  • pędzelek
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C (termoobieg)

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Kapary, czosnek i koper (same gałązki bez łodyg, kilka gałązek pozostawiamy do dekoracji) siekamy drobno i łączymy. Dodajemy małą łyżeczkę startego świeżego chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy razem z serkiem, dodajemy mielony biały pieprz, mieszamy.

KROK 2: FASZERUJEMY I ZWIJAMY TORTILLE

Płaty tortilli smarujemy serkiem aż po brzegi ciasta. Na każdym płacie rozkładamy kawałki łososia wędzonego, do mniej więcej połowy płata tortilli, i bardzo ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z kolejnymi płatami.

KROK 3: PODAJEMY TORTILLE

Każdą tortillę kroimy na skos na mniejsze kawałki i układamy je na talerzu. Gotowe przekąski dekorujemy gałązkami koperku. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!