Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill elektryczny lub grill węglowy
- patelnię grillową
PRZYGOTOWANIE
KROK 1: GRILLUJEMY KOLBY KUKURYDZY
Surowe kolby kukurydzy smarujemy oliwą, kładziemy na grill elektryczny i grillujemy z każdej strony.
KROK 2: PRAŻYMY ZIARNA
Ziarna słonecznika, dyni i orzeszki pinii prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Następnie przekładamy do miseczki.
KROK 3: GRILLUJEMY PLASTRY CUKINI
Cukinię kroimy w grube plastry. Smarujemy z obu stron oliwą, a następnie grillujemy z obu stron na patelni grillowej, do momentu, aż uzyskają złoty kolor.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Rukolę i szpinak wykładamy na głęboki talerz, skrapiamy oliwą, dodajemy sok z cytryny i mieszamy tak, aby oliwa pokryła wszystkie liście (najlepiej wymieszać rękoma). Na wierzchu układamy zgrillowane plastry cukinii. Za pomocą ostrego noża z kolb kukurydzy ścinamy zgrillowane ziarna i rozsypujemy je po misce z sałatką. Całość posypujemy kruszonym serem oraz podprażonymi ziarnami i orzeszkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)