Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill elektryczny lub grill węglowy
- patelnię grillową
PRZYGOTOWANIE
KROK 1: GRILLUJEMY KOLBY KUKURYDZY
Surowe kolby kukurydzy smarujemy oliwą, kładziemy na grill elektryczny i grillujemy z każdej strony.
KROK 2: PRAŻYMY ZIARNA
Ziarna słonecznika, dyni i orzeszki pinii prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli. Następnie przekładamy do miseczki.
KROK 3: GRILLUJEMY PLASTRY CUKINI
Cukinię kroimy w grube plastry. Smarujemy z obu stron oliwą, a następnie grillujemy z obu stron na patelni grillowej, do momentu, aż uzyskają złoty kolor.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Rukolę i szpinak wykładamy na głęboki talerz, skrapiamy oliwą, dodajemy sok z cytryny i mieszamy tak, aby oliwa pokryła wszystkie liście (najlepiej wymieszać rękoma). Na wierzchu układamy zgrillowane plastry cukinii. Za pomocą ostrego noża z kolb kukurydzy ścinamy zgrillowane ziarna i rozsypujemy je po misce z sałatką. Całość posypujemy kruszonym serem oraz podprażonymi ziarnami i orzeszkami.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z grillowanych owoców
Szukasz przepisu na lekki i pyszny deser, w sam raz na lato? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na sałatkę z grillowanych owoców!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Sałatka z grillowanym bakłażanem
Bakłażan lubi grillowanie i świetnie pasuje do sałatek. Wykorzystaj wszystkie zalety tego warzywa, by przygotować świeżą i aromatyczną sałatkę z dressingiem na bazie tahini!
Sałatka z grillowaną marchewką
Letnia sałatka z nutą słodyczy i pyszną grillowaną marchewką. Idealna na grilla lub lunch w ciepły dzień.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Sałatka z grillowanych owoców
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
- Chowder z kukurydzą
- Sałatka z młodych warzyw
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Cukinia marynowana słodko-kwaśna
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Regionalna kartoflanka
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Crème brûlée z karmelizowaną pomarańczą
- Herbaciane paluszki
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Lody domowe w dwóch smakach
- Lody truskawkowe z bazylią
- Chorwacki pilaw z jagnięciną
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Ekspresowy sorbet z melona
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Pudding chia z solonym karmelem
- Raita z ogórków i bakłażana
- Pudding jaglany z kaki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)