
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill lub patelnię grillową
- szczypce
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARCHEWKI
Marchewki obieramy, jeśli są większe, przekrawamy wzdłuż na pół. Mieszamy ze sobą łyżkę oliwy, syrop klonowy, sól i chili. Tak przygotowaną marynatą smarujemy marchewki.
KROK 2: GRILLUJEMY MARCHEWKI
Marchewki grillujemy ok. 15 minut, obracając od czasu do czasu, aby równomiernie się zarumieniły.
KROK 3: PRAŻYMY NERKOWCE
Nerkowce podprażamy na suchej patelni.
KROK 4: NAKŁADAMY SAŁATKĘ
Szpinak mieszamy z pozostałą oliwą, sokiem z cytryny i drobno posiekaną dymką i wykładamy na półmisek. Na szpinaku układamy poszarpaną na małe kawałki burratę, podprażone orzechy i marchewkę.
Tak przygotowaną sałatkę możemy udekorować kilkoma ziarnami czerwonego pieprzu.
Komentarze (0)