Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion podgrzej, aby był ciepły w momencie dodania do warzyw.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA LANE KLUSKI
Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, mąkę i sól. Ciasto mieszamy, używając programy gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 4. Następnie przelewamy je do miski i odstawiamy na czas przygotowania zupy.
KROK 2: KROIMY WARZYWA NA MNIEJSZE CZĘŚCI
Cebulę i ziemniaki kroimy w ćwiartki, a marchewkę i pietruszkę na mniejsze kawałki.
KROK 3: PODSMAŻAMY CEBULĘ
Pokrojoną w ćwiartki cebulę przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekundy / obroty 6. Następnie zgarniamy ją ze ścianek naczynia, dolewamy oliwę i całość podsmażamy, bez miarki w pokrywie urządzenia, używając programu przypiekanie / czas 2 minuty / temperatura 130°C / obroty 1. Tak przygotowaną cebulę przekładamy do miski.
KROK 4: SIEKAMY WARZYWA
Do pojemnika miksującego przekładamy marchewkę i pietruszkę i siekamy je, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 7. Następnie do warzyw dodajemy kawałki ziemniaków i ponownie wszystko siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6.
KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ
Do rozdrobnionych warzyw dolewamy ciepły bulion i gotujemy zupę, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 minut / temp. 100°C / obroty 1. Po tym czasie dodajemy fasolkę szparagową oraz różyczki brokułu. Doprawiamy kurkumą i gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Na koniec gotowania do pojemnika miksującego dodajemy podsmażoną cebulę i całość mieszamy kopystką.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie zamiast bulionu możemy wykorzystać wodę.
KROK 6: GOTUJEMY KLUSKI
Do pojemnika miksującego z zupą powoli wkładamy łyżką ciasto na lane kluski. Następnie całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temperatura 100°C / obroty w lewo. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem oraz koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa koperkowa
Wiosenna, pełna warzyw zupa koperkowa Karola zachwyca lekkością i wspaniałym połączeniem smaków. Poznaj sekretny składnik przepisu i ugotuj ją dla bliskich!
Zupa nic z kluskami leniwymi
Smak dzieciństwa, a może całkiem nowe odkrycie? Zupa nic z kluskami leniwymi to prawdziwy polski klasyk! Koniecznie spróbuj wersji Karola z serowymi kluskami i konfiturą wiśniową!
Prosta zupa z kaszą gryczaną
Bogata w warzywa domowa zupa z kaszą gryczaną jest niesamowicie prosta w przygotowaniu! Przepis na nią zawsze warto mieć pod ręką, by przygotować szybki i pożywny obiad.
Regionalna kartoflanka
Regionalny klasyk w nowej, kremowej odsłonie! Pyszna zupa ziemniaczana, z sokiem z kiszonej kapusty i wyjątkowym, wędzonym twarogiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Kutia
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)