Zupa jarzynowa z lanymi kluskami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Bulion podgrzej, aby był ciepły w momencie dodania do warzyw.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA LANE KLUSKI

Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, mąkę i sól. Ciasto mieszamy, używając programy gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 4. Następnie przelewamy je do miski i odstawiamy na czas przygotowania zupy.

KROK 2: KROIMY WARZYWA NA MNIEJSZE CZĘŚCI

Cebulę i ziemniaki kroimy w ćwiartki, a marchewkę i pietruszkę na mniejsze kawałki.

KROK 3: PODSMAŻAMY CEBULĘ

Pokrojoną w ćwiartki cebulę przekładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekundy / obroty 6. Następnie zgarniamy ją ze ścianek naczynia, dolewamy oliwę i całość podsmażamy, bez miarki w pokrywie urządzenia, używając programu przypiekanie / czas 2 minuty / temperatura 130°C / obroty 1. Tak przygotowaną cebulę przekładamy do miski.

KROK 4: SIEKAMY WARZYWA

Do pojemnika miksującego przekładamy marchewkę i pietruszkę i siekamy je, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 7. Następnie do warzyw dodajemy kawałki ziemniaków i ponownie wszystko siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6.

KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ

Do rozdrobnionych warzyw dolewamy ciepły bulion i gotujemy zupę, korzystając z programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 minut / temp. 100°C / obroty 1. Po tym czasie dodajemy fasolkę szparagową oraz różyczki brokułu. Doprawiamy kurkumą i gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 minut / temperatura 100°C / obroty 1. Na koniec gotowania do pojemnika miksującego dodajemy podsmażoną cebulę i całość mieszamy kopystką.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie zamiast bulionu możemy wykorzystać wodę.

KROK 6: GOTUJEMY KLUSKI

Do pojemnika miksującego z zupą powoli wkładamy łyżką ciasto na lane kluski. Następnie całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temperatura 100°C / obroty w lewo. Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem oraz koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!