Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy mrożoną zupę jarzynową przez ok. 5 minut. Przesmażoną mieszankę warzyw zalewamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Kiedy baza zupy się zagotuje, zmniejszamy ogień. Dodajemy kaszę gryczaną oraz sos sojowy i gotujemy, aż kasza zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę z kaszą gryczaną przelewamy do głębokich talerzy. Z wierzchu obficie posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1260 dni temu
Rzeczywiście łatwo i szybko się robi. I smakuje też dobrze. Dla zabieganych, albo takich którym się nie chce stać przy garach - w sam raz.
Odpowiedz
1322 dni temu
A czym różni się bio od prawdziwej smacznej kaszy?Gdzie się podziało normalne jedzenie? i normalne przepisy?
Odpowiedz
1322 dni temu
Drogi Gościu, produkty BIO, to produkty, które pochodzą z ekologicznej uprawy, czyli takiej, na której nie stosuje się chemicznych środków uprawy roślin, pestycydów oraz nie są one nawożone sztucznymi nawozami, więc są lepsze dla naszego organizmu. W smaku pozostają bez zmian ;)