Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy mrożoną zupę jarzynową przez ok. 5 minut. Przesmażoną mieszankę warzyw zalewamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Kiedy baza zupy się zagotuje, zmniejszamy ogień. Dodajemy kaszę gryczaną oraz sos sojowy i gotujemy, aż kasza zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę z kaszą gryczaną przelewamy do głębokich talerzy. Z wierzchu obficie posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z batatów i dyni
Dynia piżmowa, lekko orzechowa, słodkie bataty, a do tego wyrazista kolendra i imbir. Idealne połączenie!
Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
Wykorzystaj kiszone ogórki, kaszę pęczak i warzywa korzeniowe, by przygotować prostą i lekką zupę ogórkową, popularną w kuchni rosyjskiej.
Orkiszowy krupnik z kurczakiem
Szybki i prosty krupnik na bazie kaszy orkiszowej zaspokoi Twój apetyt na miseczkę czegoś domowego i sycącego. W wersji z delikatnym mięsem z piersi kurczaka smakuje wyjątkowo dobrze!
Zupa z fasolki szparagowej
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Kabanosy w cieście francuskim
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
- Makaron z fasolką szparagową
- Sałatka z amarantusem
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Roladki z pizzy (low carb)
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Zupa z fasolki szparagowej
- Smoothie z mango
- Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
- Kotleciki z komosy ryżowej
- Bułeczki z chili
- Placek ze śliwkami
- Makowe ślimaczki
- Wieniec morelowo-figowy
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
866 dni temu
Rzeczywiście łatwo i szybko się robi. I smakuje też dobrze. Dla zabieganych, albo takich którym się nie chce stać przy garach - w sam raz.
odpowiedz
928 dni temu
A czym różni się bio od prawdziwej smacznej kaszy?Gdzie się podziało normalne jedzenie? i normalne przepisy?
odpowiedz
928 dni temu
Drogi Gościu, produkty BIO, to produkty, które pochodzą z ekologicznej uprawy, czyli takiej, na której nie stosuje się chemicznych środków uprawy roślin, pestycydów oraz nie są one nawożone sztucznymi nawozami, więc są lepsze dla naszego organizmu. W smaku pozostają bez zmian ;)