Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy mrożoną zupę jarzynową przez ok. 5 minut. Przesmażoną mieszankę warzyw zalewamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Kiedy baza zupy się zagotuje, zmniejszamy ogień. Dodajemy kaszę gryczaną oraz sos sojowy i gotujemy, aż kasza zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę z kaszą gryczaną przelewamy do głębokich talerzy. Z wierzchu obficie posypujemy posiekanym koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z batatów i dyni
Dynia piżmowa, lekko orzechowa, słodkie bataty, a do tego wyrazista kolendra i imbir. Idealne połączenie!
Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
Wykorzystaj kiszone ogórki, kaszę pęczak i warzywa korzeniowe, by przygotować prostą i lekką zupę ogórkową, popularną w kuchni rosyjskiej.
Orkiszowy krupnik z kurczakiem
Szybki i prosty krupnik na bazie kaszy orkiszowej zaspokoi Twój apetyt na miseczkę czegoś domowego i sycącego. W wersji z delikatnym mięsem z piersi kurczaka smakuje wyjątkowo dobrze!
Zupa z fasolki szparagowej
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ryba po japońsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
932 dni temu
Rzeczywiście łatwo i szybko się robi. I smakuje też dobrze. Dla zabieganych, albo takich którym się nie chce stać przy garach - w sam raz.
odpowiedz
994 dni temu
A czym różni się bio od prawdziwej smacznej kaszy?Gdzie się podziało normalne jedzenie? i normalne przepisy?
odpowiedz
994 dni temu
Drogi Gościu, produkty BIO, to produkty, które pochodzą z ekologicznej uprawy, czyli takiej, na której nie stosuje się chemicznych środków uprawy roślin, pestycydów oraz nie są one nawożone sztucznymi nawozami, więc są lepsze dla naszego organizmu. W smaku pozostają bez zmian ;)