Prosta zupa z kaszą gryczaną

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY

W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy mrożoną zupę jarzynową przez ok. 5 minut. Przesmażoną mieszankę warzyw zalewamy bulionem warzywnym. Zagotowujemy.

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Kiedy baza zupy się zagotuje, zmniejszamy ogień. Dodajemy kaszę gryczaną oraz sos sojowy i gotujemy, aż kasza zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ

Gotową zupę z kaszą gryczaną przelewamy do głębokich talerzy. Z wierzchu obficie posypujemy posiekanym koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Sześcionogi Sześcionogi
    866 dni temu
    Rzeczywiście łatwo i szybko się robi. I smakuje też dobrze. Dla zabieganych, albo takich którym się nie chce stać przy garach - w sam raz.

    odpowiedz

  • rekin rekin
    928 dni temu
    A czym różni się bio od prawdziwej smacznej kaszy?Gdzie się podziało normalne jedzenie? i normalne przepisy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    928 dni temu
    Drogi Gościu, produkty BIO, to produkty, które pochodzą z ekologicznej uprawy, czyli takiej, na której nie stosuje się chemicznych środków uprawy roślin, pestycydów oraz nie są one nawożone sztucznymi nawozami, więc są lepsze dla naszego organizmu. W smaku pozostają bez zmian ;)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!