Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki smażymy w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodajemy marchew pokrojoną w kostkę i suszony majeranek. Mieszamy i przesmażamy chwilę. Dodajemy ogórki pokrojone w kostkę, mieszamy. Całość zalewamy bulionem.
Krok 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Gotujemy ok. 20-25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Krok 4: PODAJEMY ZUPĘ
Ugotowaną kaszę pęczak nakładamy na miseczki lub głębokie talerze i zalewamy gorącą zupą. Z wierzchu dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie: podajemy z kleksem śmietany.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Szybka zupa z ciecierzycy
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.
Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
Poznaj przepis Kingi Paruzel na wegańską wersję zupy czosnkowo-pieczarkowej z wegańską śmietaną!
Zupa koperkowa
Wiosenna, pełna warzyw zupa koperkowa Karola zachwyca lekkością i wspaniałym połączeniem smaków. Poznaj sekretny składnik przepisu i ugotuj ją dla bliskich!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Zupa z zielonych warzyw
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Wegetariańskie leczo z kurkami
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Kajzerki z warzywami
- Przekąski z pastą z szynki
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Dżem z mango z imbirem
- Kanapka na bogato
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Truskawkowo-malinowe tiramisu
- Tosty w jajku
- Domowy cebularz z kurkami
- Paella z owocami morza
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Tort dyniowo-pomarańczowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)