
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy na sicie.
Krok 2: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki smażymy w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodajemy marchew pokrojoną w kostkę i suszony majeranek. Mieszamy i przesmażamy chwilę. Dodajemy ogórki pokrojone w kostkę, mieszamy. Całość zalewamy bulionem.
Krok 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Gotujemy ok. 20-25 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Krok 4: PODAJEMY ZUPĘ
Ugotowaną kaszę pęczak nakładamy na miseczki lub głębokie talerze i zalewamy gorącą zupą. Z wierzchu dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie: podajemy z kleksem śmietany.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Łazanki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)