Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 kubki termiczne lub inne pojemne kubki na zupę
- blender (opcjonalnie)
Krok 1: ŁĄCZYMY I DOPRAWIAMY SKŁADNIKI ZUPY
Ciecierzycę łączymy w misce z kurczakiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, zmiksowane pomidory pelati (lub passatę pomidorową) i tofu pokrojone w kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Dodajemy drobno posiekane dodatki: czosnek, imbir i papryczkę chili. Delikatnie mieszamy całość.
Kubki termiczne (lub inne kubki na zupę) wypełniamy w ⅔ (ok. 3-4 łyżki) składnikami zupy. Dodajemy płatki owsiane.
Krok 2: HARTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ZAGOTOWUJEMY JE Z WODĄ
Wodę podgrzewamy w garnku. 1 łyżkę mleczka kokosowego przekładamy do miseczki i hartujemy podgrzaną wodą. Mieszamy.
Miksturę z mleczka i wody przelewamy do garnka, mieszamy. Dodajemy pozostałą część mleczka kokosowego. Zagotowujemy.
Krok 3: ZALEWAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Składniki przełożone do kubków zalewamy zagotowanym mleczkiem kokosowym z wodą. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by płatki owsiane napęczniały.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa meksykańska z indykiem
Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!
Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!
Krem szparagowo-ogórkowy
Karol Okrasa podejmuje wegetariańskie wyzwanie! Zobacz, jak przygotować zupę krem ze szparagami i ogórkami kiszonymi, z dodatkiem chrupiącej ciecierzycy.
Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z dyni
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Zupa krem z buraczków
- Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Cytrynowa zupa w stylu greckim z kurczakiem
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Jesienna owsianka
- Bezmięsny pie
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Podudzia z kurczaka w cytrynie z sałatką z buraków i fety
- Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Zielone szparagi z burratą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Baklawa grecka
- Minitorciki czekoladowe z owocami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Kanapkowe wrapy z warzywami
- Picatta wieprzowa z sosem pomidorowym i purée z cukinii
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
289 dni temu
Panie Karolu super! Moze nastepnym razem w wiezieniu?
odpowiedz