zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • 2 kubki termiczne lub inne pojemne kubki na zupę
  • blender (opcjonalnie)

Krok 1: ŁĄCZYMY I DOPRAWIAMY SKŁADNIKI ZUPY

Ciecierzycę łączymy w misce z kurczakiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, zmiksowane pomidory pelati (lub passatę pomidorową) i tofu pokrojone w kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i curry.

Dodajemy drobno posiekane dodatki: czosnek, imbir i papryczkę chili. Delikatnie mieszamy całość.

Kubki termiczne (lub inne kubki na zupę) wypełniamy w ⅔ (ok. 3-4 łyżki) składnikami zupy. Dodajemy płatki owsiane.

Krok 2: HARTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ZAGOTOWUJEMY JE Z WODĄ

Wodę podgrzewamy w garnku. 1 łyżkę mleczka kokosowego przekładamy do miseczki i hartujemy podgrzaną wodą. Mieszamy.

Miksturę z mleczka i wody przelewamy do garnka, mieszamy. Dodajemy pozostałą część mleczka kokosowego. Zagotowujemy.

Krok 3: ZALEWAMY I PODAJEMY ZUPĘ

Składniki przełożone do kubków zalewamy zagotowanym mleczkiem kokosowym z wodą. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by płatki owsiane napęczniały.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram