
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 kubki termiczne lub inne pojemne kubki na zupę
- blender (opcjonalnie)
Krok 1: ŁĄCZYMY I DOPRAWIAMY SKŁADNIKI ZUPY
Ciecierzycę łączymy w misce z kurczakiem pokrojonym w kostkę. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę, zmiksowane pomidory pelati (lub passatę pomidorową) i tofu pokrojone w kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Dodajemy drobno posiekane dodatki: czosnek, imbir i papryczkę chili. Delikatnie mieszamy całość.
Kubki termiczne (lub inne kubki na zupę) wypełniamy w ⅔ (ok. 3-4 łyżki) składnikami zupy. Dodajemy płatki owsiane.
Krok 2: HARTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ZAGOTOWUJEMY JE Z WODĄ
Wodę podgrzewamy w garnku. 1 łyżkę mleczka kokosowego przekładamy do miseczki i hartujemy podgrzaną wodą. Mieszamy.
Miksturę z mleczka i wody przelewamy do garnka, mieszamy. Dodajemy pozostałą część mleczka kokosowego. Zagotowujemy.
Krok 3: ZALEWAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Składniki przełożone do kubków zalewamy zagotowanym mleczkiem kokosowym z wodą. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by płatki owsiane napęczniały.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa meksykańska z indykiem
Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!

Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
Młode warzywa, ciecierzyca i komosa ryżowa – Daria Ładocha wyczarowała z tych składników zupę doskonałą na letnie dni!

Krem szparagowo-ogórkowy
Karol Okrasa podejmuje wegetariańskie wyzwanie! Zobacz, jak przygotować zupę krem ze szparagami i ogórkami kiszonymi, z dodatkiem chrupiącej ciecierzycy.

Zupa krem z kawałkami kurczaka
Łatwa w przygotowaniu zupa krem z kawałkami ugotowanego kurczaka. Pycha!

Komentarze (0)