zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: SMAŻYMY MIĘSO

Mięso mielone smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy dobrze się przesmaży, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek.

Doprawiamy pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili. Mieszamy i przesmażamy.

Krok 2: DODAJEMY POMIDORY I BULION

Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory pelati. Całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, a następnie zalewamy bulionem. Ponownie zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut, by smaki się połączyły.

Krok 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA

Do gotującej się zupy dodajemy sparzoną kukurydzę, papryki pokrojone w kostkę i czerwoną fasolę. Zagotowujemy.

Krok 4: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ

Zupę doprawiamy pieprzem i sokiem z limonki. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę. Mieszamy i gotujemy ok. 3-4 minut.

Podajemy z cząstkami limonki i listkami świeżej kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    35 dni temu
    a skąd się bierze bulion ?!?!??! dopiero zaczynam uczyć się gotować i niestety już ten pierwszy przepis, który mnie zainteresował jest w wielu miejscach nie jasny. nie wiadomo jak długo niektóre etapy robić.

    odpowiedz

  • kuchareczka kuchareczka
    50 dni temu
    bardzo smaczna zupa z tego przepisu.

    odpowiedz

  • Leniwy jak Lidl Leniwy jak Lidl
    464 dni temu
    to nieźle lidl odpowiada na komentarze...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    534 dni temu
    Czy może być kukurydza konserwowa z puszki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    531 dni temu
    Można użyć konserwowej :)
  • Gość Gość
    512 dni temu
    Ja nie wiem czy może, ale użyłem i smakowało w dechę :D

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram