
Krok 1: SMAŻYMY MIĘSO
Mięso mielone smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy dobrze się przesmaży, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek.
Doprawiamy pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili. Mieszamy i przesmażamy.
Krok 2: DODAJEMY POMIDORY I BULION
Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory pelati. Całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, a następnie zalewamy bulionem. Ponownie zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut, by smaki się połączyły.
Krok 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA
Do gotującej się zupy dodajemy sparzoną kukurydzę, papryki pokrojone w kostkę i czerwoną fasolę. Zagotowujemy.
Krok 4: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ
Zupę doprawiamy pieprzem i sokiem z limonki. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę. Mieszamy i gotujemy ok. 3-4 minut.
Podajemy z cząstkami limonki i listkami świeżej kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańskie enchiladas
Łatwe danie w meksykańskim stylu! Wegetariańskie enchiladas z bogatym farszem i domowym sosem pomidorowym. Musisz wypróbować ten przepis!

Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!

Tacos z tuńczykiem
Kuchnia meksykańska to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.

Szybkie burrito według Karola Okrasy
Delikatna pszenna tortilla wypełniona mięsnym farszem. Pyszne, proste i sycące danie wywodzące się z kuchni meksykańskiej.

Komentarze (4)
371 dni temu
to nieźle lidl odpowiada na komentarze...
odpowiedz
441 dni temu
Czy może być kukurydza konserwowa z puszki?
odpowiedz
438 dni temu
Można użyć konserwowej :)
419 dni temu
Ja nie wiem czy może, ale użyłem i smakowało w dechę :D
zobacz wszystkie