Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- sitko
Przygotuj wcześniej:
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie w wysokim garnku. Kiedy nabierze złotego koloru, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy wędzoną paprykę, zieloną paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory arrabbiata oraz serek śmietankowy. Całość mieszamy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową. Fasolę konserwową opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i również dodajemy do zupy. Całość gotujemy kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy. Z wierzchu posypujemy serem cheddar startym na tarce o grubych oczkach. Podajemy z chipsami tortilla.
Zobacz podobne
przepisy
Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
Klasyka kuchni w stylu meksykańskim, ale w wersji wegańskiej! Tacos inspirowane tacos carnitas, w których wieprzowinę zastępuje jackfruit. Zdecydowanie trzeba ich spróbować!
Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
Fajitas w wersji wegańskiej? Wypróbuj przepis Kingi i zasmakuj w nowej, aromatycznej wersji tego meksykańskiego dania!
Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
Co wyróżnia to danie? Prostota oraz to, że smakuje każdemu! Idealnie sprawdzi się na imprezie lub jako danie typu lunch box.
Zupa meksykańska z indykiem
Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Placuszki roti ze schabem
- Masło truskawkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Szybki stir fry z krewetkami
- Muffinki brownie
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Ciasto z marcepanem
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Grillowane kofty w tortilli
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Kruche makowe ciasteczka
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Marynowane pieczarki
- Jabłka pod wegańską kruszonką
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Frittata z brukselką i groszkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)