Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- sitko
Przygotuj wcześniej:
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie w wysokim garnku. Kiedy nabierze złotego koloru, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy wędzoną paprykę, zieloną paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory arrabbiata oraz serek śmietankowy. Całość mieszamy.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Zawartość garnka zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową. Fasolę konserwową opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i również dodajemy do zupy. Całość gotujemy kolejne 10 minut.
Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy. Z wierzchu posypujemy serem cheddar startym na tarce o grubych oczkach. Podajemy z chipsami tortilla.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)