Zupa taco

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach
  • sitko

Przygotuj wcześniej:

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY

Mięso podsmażamy na rozgrzanej oliwie w wysokim garnku. Kiedy nabierze złotego koloru, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy wędzoną paprykę, zieloną paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory arrabbiata oraz serek śmietankowy. Całość mieszamy.

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Zawartość garnka zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową. Fasolę konserwową opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i również dodajemy do zupy. Całość gotujemy kolejne 10 minut. 

Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ

Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy. Z wierzchu posypujemy serem cheddar startym na tarce o grubych oczkach. Podajemy z chipsami tortilla.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!