
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Szynkę, szczypior cebuli i suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Ser carski ścieramy na tarce. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, a oliwki kroimy w plasterki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ
Paprykę zieloną, żółtą oraz czerwoną kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym.
KROK 3: FASZERUJEMY PAPRYKĘ
Do każdej połówki papryki wbijamy jedno jajko i dodajemy wcześniej przygotowane składniki. Wierzch doprawiamy solą i pieprzem. Papryki pieczemy w 200°C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika podajemy gotowe danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)