Limonkowe ciasto bez pieczenia

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • spore, prostokątne naczynie

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z MLEKA SKONDENSOWANEGO

Z jednej limonki ścieramy skórkę, a następnie ze wszystkich czterech wyciskamy sok. Mleko skondensowane słodzone i niesłodzone przelewamy do pojemnika miksującego i wybieramy program „własne ustawienia” / czas: 2 minuty 10 sekund / prędkość: 2. Po ok. 10 sekundach przez otwór w pokrywie delikatnym strumieniem wlewamy sok z limonki.

KROK 2: SKŁADAMY CIASTO

Na dno naczynia wylewamy trochę masy z mleka skondensowanego. Następnie układamy na niej herbatniki i zalewamy je masą, aż będą w całości przykryte. Postępujemy tak, aż skończy nam się masa z mleka skondensowanego – pamiętajmy, by ostatnią warstwą była właśnie masa.

KROK 3: CHŁODZIMY CIASTO

Gotowe ciasto oprószamy skórką z limonki i chłodzimy w lodówce przez min. 8 godzin, a najlepiej przez całą noc. Schłodzone ciasto możemy ozdobić kilkoma cząstkami limonki i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Sernik na zimno

Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!

Sernik na zimno
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!