Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- duży garnek o pojemności ok. 8 l
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Wodę dobrze schłodź, najlepiej zaraz przed użyciem dodaj do niej dodatkowe kostki lodu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY MIĘSO I CEBULĘ
Mięso dokładnie myjemy i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Następnie cebulę dokładamy do mięsa i całość pieczemy przez ok. 15 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WYWAR
Pozostałe warzywa obieramy i układamy na dnie garnka. Następnie dodajemy do nich mięso, cebulę i 2 piramidki smaku. Całość zalewamy mocno schłodzoną wodą z kostkami lodu.
KROK 3: GOTUJEMY ROSÓŁ
Wywar gotujemy na małym ogniu przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie zwiększamy ogień do średniego i gotujemy przez kolejne 2,5 godziny. Ugotowany rosół studzimy, wyjmujemy z niego piramidki smaku i w razie potrzeby odcedzamy.
Przed podaniem rosół podgrzewamy i jemy gorący z ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Rosół azjatycki
Azjatycki rosół z mnóstwem korzennych przypraw, z dodatkiem pulpecików i kapusty pak choi – doskonale smakuje i rozgrzewa!
Rosół z makaronem
Doskonały na obiad, rozgrzewa w zimne wieczory i smakuje każdemu! Poznaj przepis na rosół z kurczaka z warzywami.
Rosół z gęsi z warzywami
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Suflet czekoladowy
- Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
- Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
- Rosół z gęsi z warzywami
- Najlepszy rosół
- Wegański green bowl
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Sycylijska pizza sfincione
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Krupnik z pomidorami
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Spaghetti z wołowym ragu
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Makaronowa frittata z warzywami
- Cytryny w miodzie
- Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Czereśnie z prażonymi orzechami oblane czekoladą
- Ciastka jak jajka sadzone
- Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
- Egzotyczny trifle z curry
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Gulasz z chorizo i krewetkami
- Tarta z owocami kaki
- Babka ziemniaczana z kaszanką
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)