
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy rosół
Udka kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy sosem ostrygowym i posiekanymi ząbkami czosnku. Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z cebulą pokrojoną w piórka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 30 minut. Upieczone udka przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy i sos sojowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojoną w słupki, papryczki chili pokrojone w plasterki i groszek cukrowy. Gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy rosół solą do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy pulpeciki
Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3: Karmelizujemy kapustę
Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście i odkładamy na bok, a środek kroimy w paseczki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop z agawy i dodajemy pokrojoną kapustę. Karmelizujemy.
Krok 4: Podajemy zupę
Na dno miseczek wykładamy liście kapusty. Zalewamy rosołem z pulpecikami. Zupę skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy sezamem i na wierzchu układamy skarmelizowaną kapustę.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
- Marynata do karkówki
- Tarta z kurkami
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczone bataty z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1980 dni temu
wow
odpowiedz