
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy rosół
Udka kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy sosem ostrygowym i posiekanymi ząbkami czosnku. Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z cebulą pokrojoną w piórka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 30 minut. Upieczone udka przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy i sos sojowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojoną w słupki, papryczki chili pokrojone w plasterki i groszek cukrowy. Gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy rosół solą do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy pulpeciki
Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3: Karmelizujemy kapustę
Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście i odkładamy na bok, a środek kroimy w paseczki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop z agawy i dodajemy pokrojoną kapustę. Karmelizujemy.
Krok 4: Podajemy zupę
Na dno miseczek wykładamy liście kapusty. Zalewamy rosołem z pulpecikami. Zupę skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy sezamem i na wierzchu układamy skarmelizowaną kapustę.
Zobacz podobne
przepisy
Rosół z makaronem
Doskonały na obiad, rozgrzewa w zimne wieczory i smakuje każdemu! Poznaj przepis na rosół z kurczaka z warzywami.

Rosół z gęsi z warzywami
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!

Wegetariański ramen
Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!

Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
Rosół na podpiekanym mięsie i warzywach z dodatkiem ziemniaków pieczonych w mundurkach – to przepis Karola Okrasy na tradycyjną zupę!

Zobacz przepisy
na święta
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1876 dni temu
wow
odpowiedz