Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Gotujemy rosół
Udka kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy sosem ostrygowym i posiekanymi ząbkami czosnku. Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z cebulą pokrojoną w piórka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 30 minut. Upieczone udka przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy i sos sojowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojoną w słupki, papryczki chili pokrojone w plasterki i groszek cukrowy. Gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy rosół solą do smaku.
Krok 2: Przygotowujemy pulpeciki
Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3: Karmelizujemy kapustę
Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście i odkładamy na bok, a środek kroimy w paseczki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop z agawy i dodajemy pokrojoną kapustę. Karmelizujemy.
Krok 4: Podajemy zupę
Na dno miseczek wykładamy liście kapusty. Zalewamy rosołem z pulpecikami. Zupę skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy sezamem i na wierzchu układamy skarmelizowaną kapustę.
Zobacz podobne
przepisy
Rosół z makaronem
Doskonały na obiad, rozgrzewa w zimne wieczory i smakuje każdemu! Poznaj przepis na rosół z kurczaka z warzywami.
Rosół z gęsi z warzywami
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!
Wegetariański ramen
Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!
Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
Rosół na podpiekanym mięsie i warzywach z dodatkiem ziemniaków pieczonych w mundurkach – to przepis Karola Okrasy na tradycyjną zupę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Podudzia kurczaka w sosie pomarańczowym
- Rolada pomarańczowa
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegetariański ramen
- Ciasto dyniowe
- Kawa po kozacku
- Chilli sin carne
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Rosół z makaronem
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Palia w cytrynach
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Miniomlety pomidorowe
- Domowe lody szparagowe
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Wegańska musaka
- Zupa z porów i pieczarek z serem pleśniowym
- Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
- Ciasto z profiterolkami
- Mazurek kajmakowy
- Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
- Kremówki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1744 dni temu
wow
odpowiedz