Rosół azjatycki

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Gotujemy rosół

Udka kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy sosem ostrygowym i posiekanymi ząbkami czosnku. Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z cebulą pokrojoną w piórka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 30 minut. Upieczone udka przekładamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy i sos sojowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojoną w słupki, papryczki chili pokrojone w plasterki i groszek cukrowy. Gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy rosół solą do smaku.

Krok 2: Przygotowujemy pulpeciki

Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.

Krok 3: Karmelizujemy kapustę

Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście i odkładamy na bok, a środek kroimy w paseczki. Na rozgrzaną patelnię wylewamy syrop z agawy i dodajemy pokrojoną kapustę. Karmelizujemy.

Krok 4: Podajemy zupę

Na dno miseczek wykładamy liście kapusty. Zalewamy rosołem z pulpecikami. Zupę skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy sezamem i na wierzchu układamy skarmelizowaną kapustę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Rosół z makaronem

Doskonały na obiad, rozgrzewa w zimne wieczory i smakuje każdemu! Poznaj przepis na rosół z kurczaka z warzywami.

Rosół z makaronem

poziom trudności: trudny czas przygotowania: 2:15 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Rosół z gęsi z warzywami

Wypróbuj przepis Karola Okrasy na aromatyczny rosół z pieczonej gęsi i warzyw. To zupa doskonała na jesienne dni!

Rosół z gęsi z warzywami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Daria Ładocha

Wegetariański ramen

Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!

Wegetariański ramen

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1966 dni temu
    wow

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!