
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
· airfryer
Przygotowanie:
Krok 1: Marynowanie kurczaka
Udka kurczaka nacieramy oliwą, czosnkiem, słodką papryką, tymiankiem i przyprawą Kania Natura. Odstawiamy na 10 minut.
WSKAZÓWKA:
Można przygotować je dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Krok 2: Przygotowanie warzyw
Brokuły dzielimy na różyczki, papryki kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa mieszamy z odrobiną oliwy, solą i pieprzem.
Krok 3: Układanie w airfryerze
Wykładamy kosz airfryera papierem do pieczenia. Układamy warzywa, a na nich zamarynowane udka kurczaka.
Krok 4: Pieczenie
Pieczemy z wykorzystaniem z programu „udka kurczaka”, czyli w 180°C i przez 25–30 minut, aż udka będą złociste, a warzywa miękkie i lekko przypieczone. Warto po 15 minutach przemieszać warzywa i obrócić udka na drugą stronę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Burek ze szpinakiem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)