Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryera z koszem o pojemności 2,2 l
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY MIĘSO
Pierś kurczaka kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm, skrapiamy 1 łyżką oliwy i oprószamy przyprawą do kurczaka. Składniki mieszamy, aby przyprawa dokładnie pokryła mięso.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Cukinię i cebulę kroimy w talarki, a następnie cukinię w ćwiartki. Brokuł dzielimy na różyczki, a paprykę kroimy w kostkę. Tak przygotowane warzywa przekładamy do miski, skrapiamy pozostałą oliwą i sokiem z cytryny, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, suszone oregano i oprószamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY DANIE
Warzywa mieszamy z mięsem i przekładamy do kosza airfryera. Danie pieczemy przez ok. 20 minut w temp. 180°C, aż składniki się zarumienią. Przed podaniem danie oprószamy szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)