Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ośmiornice rozmrażamy i dokładnie płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy marynatę, łącząc składniki: przeciśnięty przez praskę czosnek, sos peri-peri, oliwę, sok z cytryny i ketchup. Ośmiornice zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Pieczemy na rozgrzanym grillu, najlepiej na specjalnej tacce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (7)
4055 dni temu
Andrea mimo wszystko zachęcamy do wypróbowania! Nowe smaki potrafią być naprawdę zaskakująco pyszne! :)
Odpowiedz
4056 dni temu
Jak takie coś można zjeść .... Nawet bym takiego czegoś nie ruszyła ....
Odpowiedz
4330 dni temu
zalety obróbki mrożonych produktów-zawsze będą gumowate...
Odpowiedz
4330 dni temu
gestapo co miałeś z polskiego?
Odpowiedz
4556 dni temu
Zrobilem osmorniczki wedlug przepisu w necie(nie pamietam gdzie go znalazlem),osmiorniczki zaparzylem(1-2min we wrzontku).Potem zrobilem marynate olej ,czosnek,pieprz ,sol,tabasco(nastepnym razem chce dodac sok z cytryny).Grylowalem na tacy dosyc dlugo,wyszla lekko twardawa ale calej rodzinie smakowalo;)
Odpowiedz
4558 dni temu
proponuje najpierw gotować ośmiorniczki do miękkości (ok 15 minut ) i wtedy na grilla
Odpowiedz
4578 dni temu
A ile grillować te ośmiorniczki? Autor przepisu nie pomyślał, że w Polsce nie ma zbyt dużej tradycji do robienia ośmiorniczek i nie wszyscy wiedzą jak długo trzeba je robić. Najpierw były surowe, a później gumowate. Nie dało się tego jeść.
Odpowiedz