Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY BROKUŁ
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 7 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZOSNKOWY
Czosnek przeciskamy przez praskę i przekładamy go do miseczki. Następnie dodajemy też jogurt grecki, majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: PRAŻYMY MIGDAŁY
Na suchej patelni, przez ok. 5 minut, podprażamy płatki migdałów (mieszając, aby się nie przypaliły), aż nabiorą złotego koloru.
KROK 4: PODAJEMY BROKUŁY
Ugotowane brokuły układamy w głębokim talerzu lub misce. Polewamy je sosem czosnkowym i oprószamy prażonymi migdałami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)