Brokuły z prażonymi migdałami i sosem czosnkowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • praskę do czosnku

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY BROKUŁ

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 7 minut.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZOSNKOWY

Czosnek przeciskamy przez praskę i przekładamy go do miseczki. Następnie dodajemy też jogurt grecki, majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 3: PRAŻYMY MIGDAŁY

Na suchej patelni, przez ok. 5 minut, podprażamy płatki migdałów (mieszając, aby się nie przypaliły), aż nabiorą złotego koloru.

KROK 4: PODAJEMY BROKUŁY

Ugotowane brokuły układamy w głębokim talerzu lub misce. Polewamy je sosem czosnkowym i oprószamy prażonymi migdałami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!