Dania na specjalne okazje

Są takie dni w roku, które chcemy uczcić w wyjątkowy sposób, w wyjątkowym gronie i z wyjątkowym jedzeniem. Może to być na przykład: romantyczna kolacja we dwoje, zaręczynowe przyjęcie, pierwsze spotkanie z rodzicami ukochanej osoby, święta, chrzciny, komunie, urodziny… Warto wtedy spędzić w kuchni trochę więcej czasu i przygotować coś, co zaskoczy rodzinę i przyjaciół nie tylko doskonałym smakiem, ale też imponującą formą. Gdy na stole pojawi się dorodny indyk z gruszkowym nadzieniem, z przyrumienioną skórką, wszyscy goście oniemieją z zachwytu. Jeśli jednak indyk to dla nich za mało, to dorodna piramida ptysiowa croquembouche obleczona w złote, karmelowe nitki lub deser śliwkowy z czekoladową dekoracją godną mistrza cukiernictwa z pewnością zwieńczą dzieło! Zajrzyjcie do przepisów Kuchni Lidla po więcej eleganckich i efektownych pomysłów!

Indyk z gruszkowym nadzieniem

Indyk z gruszkowym nadzieniem

Deser śliwkowo-czekoladowy

Deser śliwkowo-czekoladowy

Ptysiowa piramida croquembouche

Ptysiowa piramida croquembouche

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram