Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- sitko
- mikser
- tortownicę o średnicy ok. 10 cm
- papier do pieczenia
- miseczkę lub pucharek
Przygotuj wcześniej:
Kawę zaparz na tyle wcześnie, aby wystygła przed przygotowaniem deseru.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Do miski przesiewamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Erytrytol miksujemy na puder.
KROK 2: UBIJAMY BIAŁKO I UCIERAMY ŻÓŁTKO
Białko ubijamy na sztywno, dodając pod koniec łyżkę erytrytolu. W drugiej misce ucieramy żółtko z łyżką słodzika i jogurtem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY I PIECZEMY CIASTO
Do żółtka utartego z jogurtem dodajemy przesiane suche składniki i starannie mieszamy zawartość miski. Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy je z ciastem. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy przez ok. 20–25 minut. Upieczony biszkopt studzimy i dzielimy na dwa płaty.
KROK 4: PRZYGOTOWANIE KREMU
Serek waniliowy ubijamy, aż stanie się puszysty.
KROK 5: KOMPONUJEMY DESER
Z biszkoptu wykrawamy koła o średnicy naczynia, którego użyjemy do podania deseru. Na spód wykładamy ⅓ kremu i kawałek biszkoptu. Następnie skrapiamy ciasto kawą i oprószamy kakao. Takie warstwy układamy kolejno, aż deser niemal zrówna się z brzegiem naczynia. Pierwszą warstwą od góry powinien być krem, który oprószamy kakao.
Deser najlepiej smakuje schłodzony.
Zobacz podobne
przepisy
Kajmakowy deser tiramisu
Aksamitny krem kajmakowy, owoce lasu, ciasteczka i wyczuwalny smak mocnej kawy – oto składniki prostego, kuszącego deseru, który przygotujesz dzięki przepisowi Pawła!
Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
Jeżeli uwielbiasz tiramisu, a połączenie słodkiego karmelu z odrobiną soli jest Twoim ulubionym, to specjalnie dla Ciebie stworzyliśmy ten przepis!
Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
Ekspresowe mascarpone z aromatycznymi jabłkami i idealnymi ciasteczkami cantuccini! To propozycja, której nie sposób się oprzeć. Jeśli raz spróbujesz, już zawsze będziesz wracać do tego smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Trio sosów do grilla
- Zapiekane brzoskwinie
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Torcik serowy à la tiramisu
- Galettes z grzybami i szynką
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Wielkanocny mazurek bez cukru
- Buraczki z chili
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Kung pao z tofu i boczniakami
- Banana split
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Placuszki bananowe z czekoladą
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Ciastka z grzybami
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Bułeczki bolońskie
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Napój radości
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)