• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • szklanki koktajlowe
  • shaker do koktajli

Krok 1: Zaparzamy kawę

Zaparzamy 250 ml espresso. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.

Krok 2: Łączymy składniki koktajlu

100 g śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy cukier. Porcję koktajlu sporządzamy, mieszając w shakerze kostki lodu z ¼ espresso, 30 ml likieru kawowego, 10 ml amaretto oraz 50 g płynnej śmietany – następnie napój przelewamy do szklanki koktajlowej. Dekorujemy 1 łyżką bitej śmietany, posypujemy odrobiną kakao i podajemy z podłużnym biszkoptem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram