Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rondelek
- naczynie deserowe: szklanka/pucharek/salaterka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: GOTUJEMY SOS
W małym rondelku mieszamy kakao, cukier i wodę. Zagotowujemy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: UKŁADAMY WARSTWY TIRAMISU
Karmelowe krówki kroimy w grubą kostkę. W naczyniu deserowym (szklance, pucharku lub salaterce) układamy kolejno: warstwę deseru tiramisu, ostudzonego sosu czekoladowego i krówek karmelowych. Z wierzchu posypujemy szczyptą soli morskiej w płatkach.
Z wierzchu dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Jajka na miękko
- Mini burgery
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)