
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rondelek
- naczynie deserowe: szklanka/pucharek/salaterka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: GOTUJEMY SOS
W małym rondelku mieszamy kakao, cukier i wodę. Zagotowujemy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: UKŁADAMY WARSTWY TIRAMISU
Karmelowe krówki kroimy w grubą kostkę. W naczyniu deserowym (szklance, pucharku lub salaterce) układamy kolejno: warstwę deseru tiramisu, ostudzonego sosu czekoladowego i krówek karmelowych. Z wierzchu posypujemy szczyptą soli morskiej w płatkach.
Z wierzchu dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Kajmakowy deser tiramisu
Aksamitny krem kajmakowy, owoce lasu, ciasteczka i wyczuwalny smak mocnej kawy – oto składniki prostego, kuszącego deseru, który przygotujesz dzięki przepisowi Pawła!

Deser migdałowy z ciastkami amaretti
Kilka warstw i każda pyszna! Deser migdałowy z malinami i ciasteczkami amaretti zasmakuje każdemu wielbicielowi słodkości.

Tiramisu z jabłkami
Znasz smak oryginalnego tiramisu? Tym razem przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z jabłkami. Wypróbuj koniecznie!

Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!

Komentarze (0)