Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • rondelek
  • naczynie deserowe: szklanka/pucharek/salaterka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: GOTUJEMY SOS

W małym rondelku mieszamy kakao, cukier i wodę. Zagotowujemy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2: UKŁADAMY WARSTWY TIRAMISU

Karmelowe krówki kroimy w grubą kostkę. W naczyniu deserowym (szklance, pucharku lub salaterce) układamy kolejno: warstwę deseru tiramisu, ostudzonego sosu czekoladowego i krówek karmelowych. Z wierzchu posypujemy szczyptą soli morskiej w płatkach.

Z wierzchu dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!