Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rondelek
- naczynie deserowe: szklanka/pucharek/salaterka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: GOTUJEMY SOS
W małym rondelku mieszamy kakao, cukier i wodę. Zagotowujemy, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: UKŁADAMY WARSTWY TIRAMISU
Karmelowe krówki kroimy w grubą kostkę. W naczyniu deserowym (szklance, pucharku lub salaterce) układamy kolejno: warstwę deseru tiramisu, ostudzonego sosu czekoladowego i krówek karmelowych. Z wierzchu posypujemy szczyptą soli morskiej w płatkach.
Z wierzchu dekorujemy świeżymi malinami i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!
Tiramisu z jabłkami
Znasz smak oryginalnego tiramisu? Tym razem przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z jabłkami. Wypróbuj koniecznie!
Deser migdałowy z ciastkami amaretti
Kilka warstw i każda pyszna! Deser migdałowy z malinami i ciasteczkami amaretti zasmakuje każdemu wielbicielowi słodkości.
Kajmakowy deser tiramisu
Aksamitny krem kajmakowy, owoce lasu, ciasteczka i wyczuwalny smak mocnej kawy – oto składniki prostego, kuszącego deseru, który przygotujesz dzięki przepisowi Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś w sosie śmietanowo – szafranowym
- Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
- Słodko-słony bezowiec
- Bożonarodzeniowy peklowany indyk faszerowany kaszanką z jabłkami i żurawiną z sosem grzybowym na białym winie
- Torcik serowy à la tiramisu
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Tiramisu z jabłkami
- Lasagne jabłkowe
- Trifle kawowo-bananowy
- Lody o smaku słonego karmelu
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Proste wegańskie brownie z malinami
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Faszerowana dynia piżmowa
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Tarta z wiśniami
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Indyk z gruszkowym nadzieniem
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Halloweenowa panna cotta
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Szaszłyki z dipem z melona
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)