Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- młynek do kawy
- blender ręczny
- sito
- worek cukierniczy z karbowaną końcówką
- rózgę kuchenną
- pucharki
- kornet z papieru do pieczenia
- obieraczkę do warzyw
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MALINOWY
Maliny z cukrem zagotowujemy w rondelku. Blendujemy i przecieramy przez sito. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ MIGDAŁOWĄ
Migdały mielemy w młynku na gładką, jednolitą pastę, stopniowo dodając oliwę z oliwek.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY GANASZ Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy białą czekoladę pokruszoną na mniejsze kawałki i zdejmujemy rondelek z ognia. Mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Dodajemy połowę pasty migdałowej. Opcjonalnie dodajemy amaretto. Dokładnie mieszamy i przelewamy ganasz do miski. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 4: KRUSZYMY CIASTECZKA
Ciasteczka kruszymy w misce. Dodajemy drugą połowę pasty z migdałów. Mieszamy.
Krok 5: PRZYGOTOWUJEMY MUS MIGDAŁOWY
Ganasz z białej czekolady łączymy z ubitą śmietanką i delikatnie mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.
Krok 6: PRZYGOTOWUJEMY DESER
Mus migdałowy przekładamy do worka cukierniczego z karbowaną końcówką. Szprycujemy pierwszą warstwę na dno pucharków. Mus polewamy sosem malinowym i posypujemy ciasteczkami wymieszanymi z pastą migdałową.
Na warstwę ciasteczek ponownie szprycujemy mus migdałowy. Sos malinowy przekładamy do kornetu wykonanego z papieru do pieczenia i szprycujemy na warstwę musu.
Za pomocą obieraczki do warzyw ścinamy wiórki z czekolady i dekorujemy nimi desery. W każdym pucharku umieszczamy ciasteczko amaretti, prażony migdał i listek mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Włoski deser „Fragola”
Sprawdź wyśmienite połączenie orzeźwiającej galaretki z zielonej herbaty oraz aksamitnego musu truskawkowego!
Tiramisu
Kawa, mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z malinami, którą pokochają dzieci!
Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!
Kawowa panna cotta z wiśniami
Wypróbuj przepis na panna cottę z kawą i syropem z wiśniami! To doskonały deser na każdą okazję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
- Amaretti z ganaszem czekoladowym
- Babka orzechowo-migdałowa
- Baba drożdżowa
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Kruche makowe ciasteczka
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Zapiekanka makaronowa z brokułami
- Tarta z fenkułem, kurkami i pomidorami
- Wegańska musaka
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
- Fantazja jabłkowo-winogronowa
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Zupa krem z rabarbaru i truskawek
- Konfitura borówkowa z limonką
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Pascha wielkanocna
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Pieczona kaczka z cykorią
- Lemoniada arbuzowa
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1700 dni temu
Pucha :)
odpowiedz