DYNIA

PRZETESTUJ PRZEPISY NA JESIENNE PYSZNOŚCI W POMARAŃCZOWYM KOLORZE.

Dynia – niezastąpiona podczas Halloween. Możemy z niej przygotować nie tylko efektowne lampiony, ale przede wszystkim wiele różnorodnych potraw – na słodko bądź na słono, na zimno lub na ciepło, w wersji łagodnej albo pikantnej. Każdy znajdzie coś dla siebie! Dynia jest pożywna, niedroga, a w okresie jesienno-zimowym łatwo dostępna, dlatego powinna się pojawiać na naszych stołach tak często, jak to możliwe.

W tym tygodniu poznasz dwa sposoby, jak wyzwolić dyniowy potencjał. Dorota pokaże prosty, ale bardzo efektowny przepis na pikantną zupę krem z dyni i mleka kokosowego z dodatkiem makaronu z pieczonej wieprzowiny. Karol udowodni, że z kilku prostych składników potrafi wyczarować wyjątkowe danie. Połączy włoską klasykę z akcentami polskiej kuchni, tworząc pachnące boczkiem penne z aksamitnym sosem dyniowym i sycącymi pulpecikami z szynki.

W halloweenowym odcinku show „Dorota, Karol i Goście” dzieci będą osobiście recenzować dyniowe przysmaki. Możesz uwierzyć im na słowo lub wstąpić do Lidla po dynię i szynkę wieprzową w supercenie i odkryć smak obydwu dań, przygotowując je we własnej kuchni.


Zobacz podobne
przepisy

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!