Odcinek 60
KUCHNIA POLSKA
Karol Okrasa wraz ze swoimi gośćmi zabiera Cię w wyjątkową podróż. Wyjątkową, bo po kartach swojej najnowszej książki, skupionej wokół tematyki kuchni polskiej.
KUCHNIA POLSKA
Poznaj współautorów najnowszej książki
Rodzinna kuchnia polska
Jaka jest kuchnia polska? Ciepła, sezonowa, stworzona z wielu doskonałych produktów, ale przede wszystkim rodzinna. Bo my, Polacy, uwielbiamy gotować, ale gotować przede wszystkim z bliskimi lub dla bliskich. Świętujemy zawsze przy suto zastawionym stole. Dlatego Karol Okrasa, tworząc swoją najnowszą książkę, zaprosił do współpracy kilku specjalistów z różnych dziedzin.
Współpraca cenionych specjalistów
Wykonując ukłon w stronę tradycji, pamiętając o staropolskich przepisach i produktach, wprowadzając odrobinę nowoczesnego smaku, tych kilka osób stworzyło książkę – z przepisami kuchni naszych czasów! Maia Sobczak, blogerka, która o kaszy wie wszystko. Gieno Mientkiewicz, smakosz i znawca serów. Andrzej Pągowski, ikona polskiej sztuki plakatu. To właśnie oni, wraz z Karolem, doprawili i dopracowali tę książkę.
Zanim zajrzysz do książki
Zanim zdobędziesz swoją książkę z mnóstwem przepisów, skorzystaj z tych już dostępnych tutaj – w Kuchni Lidla. Możesz wybierać spośród dań kuchni całego świata, jak i tych polskich klasyków. W tym tygodniu proponujemy Ci przepis na klasyczną wuzetkę Pawła, pulpety w sosie winnym i smażone okonie z sałatką chlebową według Karola Okrasy.
Komentarze (2)
400 dni temu
To prawda nie da się zobaczyć filmiku czemu?
odpowiedz
800 dni temu
Pojawia się komunikat, że film jest prywatny i nie da się oglądnąć. Dlaczego ?
odpowiedz