zobacz film

Odcinek 60

KUCHNIA POLSKA

Karol Okrasa wraz ze swoimi gośćmi zabiera Cię w wyjątkową podróż. Wyjątkową, bo po kartach swojej najnowszej książki, skupionej wokół tematyki kuchni polskiej.

KUCHNIA POLSKA
Poznaj współautorów najnowszej książki

Rodzinna kuchnia polska

Jaka jest kuchnia polska? Ciepła, sezonowa, stworzona z wielu doskonałych produktów, ale przede wszystkim rodzinna. Bo my, Polacy, uwielbiamy gotować, ale gotować przede wszystkim z bliskimi lub dla bliskich. Świętujemy zawsze przy suto zastawionym stole. Dlatego Karol Okrasa, tworząc swoją najnowszą książkę, zaprosił do współpracy kilku specjalistów z różnych dziedzin.  

Współpraca cenionych specjalistów

Wykonując ukłon w stronę tradycji, pamiętając o staropolskich przepisach i produktach, wprowadzając odrobinę nowoczesnego smaku, tych kilka osób stworzyło książkę – z przepisami kuchni naszych czasów! Maia Sobczak, blogerka, która o kaszy wie wszystko. Gieno Mientkiewicz, smakosz i znawca serów. Andrzej Pągowski, ikona polskiej sztuki plakatu. To właśnie oni, wraz z Karolem, doprawili i dopracowali tę książkę.

Zanim zajrzysz do książki

Zanim zdobędziesz swoją książkę z mnóstwem przepisów, skorzystaj z tych już dostępnych tutaj – w Kuchni Lidla. Możesz wybierać spośród dań kuchni całego świata, jak i tych polskich klasyków. W tym tygodniu proponujemy Ci przepis na klasyczną wuzetkę Pawła, pulpety w sosie winnym i smażone okonie z sałatką chlebową według Karola Okrasy.


Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram