ŁOSOŚ I MAKARONY

RYBA W AZJATYCKIM STYLU

Kuchnia azjatycka z rybą w roli głównej

Chociaż kaczka po pekińsku, zupa miso z tofu i kurczak w sosie curry to klasyki azjatyckiej kuchni, nie możemy zapomnieć o tym, że w kuchni Dalekiego Wschodu królują także ryby! W tym tygodniu to właśnie łosoś stał się bohaterem czterech dań w wykonaniu szefów kuchni z Tajlandii, Indii, Chin i… Polski!

Makarony w azjatyckim stylu

Kuchnia azjatycka słynie z szerokiego wyboru makaronów, które łączy się z warzywami, mięsem i rybami oraz aromatycznymi przyprawami. Ich zaletą jest szybki czas przygotowania. Makaron sojowy, soba – makaron z mąki gryczanej, chow mein czy specjalny makaron do dań z woka podkreślą orientalny charakter dania.

Azjatyckie przysmaki

Świeży łosoś w duecie z aromatycznym mleczkiem kokosowym to połączenie, którego trzeba spróbować, dlatego zrób tajskiego łososia z trawą cytrynową i liśćmi limonki! Karol Okrasa zdradzi sekret, jak przygotować doskonały pad thai z makaronem sojowym. Serwujemy też chrupiącego łososia z chińskim sosem słodko-kwaśnym oraz pikantnego indyjskiego łososia. Wszystkie produkty potrzebne do przygotowania azjatyckiej uczty są teraz dostępne w Lidlu.

 

AZJATYCKIE SMAKI W KUCHNI LIDLA

HINDUSKIE, CHIŃSKIE I TAJSKIE GOTOWANIE

Azjatyckie smaki w Kuchni Lidla


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!