Egzotyczne słodkości

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!


Ananas, kokos, cytryna… są takie rzeczy, które niezmiennie kojarzą się ze słońcem, tropikalną plażą i błogim lenistwem. W kuchni Pawła te egzotyczne smakołyki goszczą cały rok, przypominając o gorących dniach.

Ciasto kokosowo-ananasowe to propozycja uniwersalna – nada się zarówno na letnie spotkanie pod chmurką, jak i przyjęcie w środku zimy, gdy brakuje słońca i sezonowych owoców. Wystarczy mały kawałeczek, by zanurzyć się w marzeniach o wakacjach pod palmą!

Jeśli jednak wciąż mało Wam będzie słonecznych propozycji kulinarnych, zajrzyjcie do spiżarni po cytrynową konfiturę. Paweł zamknął lato w słoiku – teraz możecie po nie sięgnąć ilekroć jesienno-zimowe chłody dadzą się Wam we znaki!

Ciasto kokosowo-ananasowe

Ciasto kokosowo-ananasowe

Konfitura cytrynowa

Konfitura cytrynowa

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!