Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobot MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA
Do suchej i czystej misy wkładamy nasadkę do ubijania i dodajemy białka. Białka ubijamy, w trakcie dodając sól, używając programu „własne ustawienia” / czas: 4 minuty / prędkość: 4. Po ubiciu białek zdejmujemy nasadkę.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ KOKOSOWĄ
Do ubitych białek dodajemy wiórki, cukier i olej kokosowy. Całość mieszamy wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 2. Następnie zgarniamy masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 2.
KROK 3: PIECZEMY KOKOSANKI
Gotową masę kokosową wykładamy za pomocą gałkownicy do lodów (lub łyżki) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy przez ok. 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C, aż się zarumienią i podajemy przestudzone.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)