Fit kokosanki

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobot MC Smart
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: UBIJAMY BIAŁKA

Do suchej i czystej misy wkładamy nasadkę do ubijania i dodajemy białka. Białka ubijamy, w trakcie dodając sól, używając programu „własne ustawienia” / czas: 4 minuty / prędkość: 4. Po ubiciu białek zdejmujemy nasadkę.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ KOKOSOWĄ

Do ubitych białek dodajemy wiórki, cukier i olej kokosowy. Całość mieszamy wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 40 sekund / prędkość: 2. Następnie zgarniamy masę ze ścianek naczynia i ponownie mieszamy używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 2.

KROK 3: PIECZEMY KOKOSANKI

Gotową masę kokosową wykładamy za pomocą gałkownicy do lodów (lub łyżki) na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kokosanki pieczemy przez ok. 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C, aż się zarumienią i podajemy przestudzone.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!