Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rondel
- 4 foremki lub salaterki
KROK 1: GOTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ŚMIETANKĘ
Mleczko kokosowe, śmietanę, cukier i kardamon mieszamy w rondlu do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
KROK 2: ROZPUSZCZAMY ŻELATYNĘ
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie przez 5 minut, następnie rozpuszczamy w ciepłej mieszance mleka kokosowego i śmietany. Przelewamy do 4 foremek lub salaterek, przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny lub na noc.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY OWOCOWĄ SAŁATKĘ
Melona miodowego i kantalupę kroimy na pół. Za pomocą łyżki usuwamy nasiona z melonów i pestki z arbuza. Za pomocą łyżki do lodów z miąższu melonów i arbuza formujemy kulki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Sok z limonki mieszamy z wodą różaną i miodem aż do rozpuszczenia się miodu. Do gotowej marynaty wkładamy kulki melona i arbuza i marynujemy je co najmniej 20 minut. Kokosową panna cottę przekładamy z foremek na talerze. Podajemy z owocową sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
Pyszny deser w stylu włoskim z malinami i prawdziwym włoskim serem. Koniecznie musisz spróbować!
Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Włoski deser w wykonaniu samego mistrza cukiernictwa. Delikatna panna cotta ze słodkimi karmelizowanymi pomarańczami!
Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grochem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2431 dni temu
Taka mała uwaga gdy jest w przepisie żelatyna danie nie jest wegetariańskie.
odpowiedz