• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • rondel
  • 4 foremki lub salaterki

KROK 1: GOTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ŚMIETANKĘ

Mleczko kokosowe, śmietanę, cukier i kardamon mieszamy w rondlu do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.

KROK 2: ROZPUSZCZAMY ŻELATYNĘ

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie przez 5 minut, następnie rozpuszczamy w ciepłej mieszance mleka kokosowego i śmietany. Przelewamy do 4 foremek lub salaterek, przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny lub na noc.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY OWOCOWĄ SAŁATKĘ

Melona miodowego i kantalupę kroimy na pół. Za pomocą łyżki usuwamy nasiona z melonów i pestki z arbuza. Za pomocą łyżki do lodów z miąższu melonów i arbuza formujemy kulki.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ

Sok z limonki mieszamy z wodą różaną i miodem aż do rozpuszczenia się miodu. Do gotowej marynaty wkładamy kulki melona i arbuza i marynujemy je co najmniej 20 minut. Kokosową panna cottę przekładamy z foremek na talerze. Podajemy z owocową sałatką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    235 dni temu
    Taka mała uwaga gdy jest w przepisie żelatyna danie nie jest wegetariańskie.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram