Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rondel
- 4 foremki lub salaterki
KROK 1: GOTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE I ŚMIETANKĘ
Mleczko kokosowe, śmietanę, cukier i kardamon mieszamy w rondlu do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
KROK 2: ROZPUSZCZAMY ŻELATYNĘ
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie przez 5 minut, następnie rozpuszczamy w ciepłej mieszance mleka kokosowego i śmietany. Przelewamy do 4 foremek lub salaterek, przykrywamy i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny lub na noc.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY OWOCOWĄ SAŁATKĘ
Melona miodowego i kantalupę kroimy na pół. Za pomocą łyżki usuwamy nasiona z melonów i pestki z arbuza. Za pomocą łyżki do lodów z miąższu melonów i arbuza formujemy kulki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Sok z limonki mieszamy z wodą różaną i miodem aż do rozpuszczenia się miodu. Do gotowej marynaty wkładamy kulki melona i arbuza i marynujemy je co najmniej 20 minut. Kokosową panna cottę przekładamy z foremek na talerze. Podajemy z owocową sałatką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2803 dni temu
Taka mała uwaga gdy jest w przepisie żelatyna danie nie jest wegetariańskie.
Odpowiedz