![Gotowana kukurydza z sosem z humusu Gotowana kukurydza z sosem z humusu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/6af4a9434273-300fc964af95-kw37-kinga-paruzel-gotowana-kukurydza-z-sosem-z-humusu-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Do garnka wlej mleko i rozpuść w nim masło. Kukurydzę gotuj w całości razem z liśćmi okrywowymi w mleku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu obierz z zewnętrznych liści.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.
Krok 2: PODAJEMY KUKURYDZĘ
Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański gyros z ciecierzycy w picie
Prawdziwa uczta? Gyros w wegańskim wydaniu! Przygotujesz go w bardzo prosty sposób i pokochasz za aromat i wyjątkową chrupkość.
![Wegański gyros z ciecierzycy w picie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/479a529aa05c-bdbf707b1ab7-Pita z gyrosem z ciecierzycy.webp)
Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.
![Szparagowe paluszki w cieście filo](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ee4f4ee62241-ac84395e8d68-KW24-kinga-paruzel-szparagowe-paluszki-w-cieście-filo.webp)
Banica z serem feta
Z zewnątrz chrupiąca, w środku wypełniona nadzieniem ze słonego sera! Bułgarska banica to wypiek, któremu trudno się oprzeć, ale którym łatwo podzielić się z innymi. Spróbujesz?
![Banica z serem feta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/142f3142769f-998b6b2810c4-kw35-2021-karol-okrasa-banica-z-serem-feta-1250x700.webp)
Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
Myślisz, że dania z owocami morza są trudne do wykonania? W takim razie wypróbuj bardzo prosty przepis na owoce morza w cieście z aromatycznym dipem pesto i chrupiącymi frytkami z ziemniaków!
![Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/01aead1f7a5f-183ef3d0b4dc-kw32-lidl-owoce-morza-w-ciescie-z-talarkami-i-dipem-pesto-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
- Zapiekanka z kurczakiem na purée ziemniaczano-kukurydzianym
- Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
- Placki meksykańskie kukurydziane z bananami
- Burger z cieciorki z dipem ananasowym
- Zupa krem z kukurydzy
- Cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem
- Lasagne jabłkowe
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Moskole z ziemniaków z twarogiem i bryndzą
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Chili sin carne con tofu
- Scaccia z serami i salami
- Pesto z jarmużu
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Jabłkowy chutney z piwem
- Carpaccio di bresaola
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Kanapka drwala
- Talerz przystawek
- Pizza bez drożdży
- Pesto z pietruszki
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Gwiezdny czekoladowy deser ryżowy z musem owocowym i batonem czekoladowym
- Kanapka rybaka
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Komentarze (0)