
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Do garnka wlej mleko i rozpuść w nim masło. Kukurydzę gotuj w całości razem z liśćmi okrywowymi w mleku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu obierz z zewnętrznych liści.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.
Krok 2: PODAJEMY KUKURYDZĘ
Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Wegański gyros z ciecierzycy w picie
Prawdziwa uczta? Gyros w wegańskim wydaniu! Przygotujesz go w bardzo prosty sposób i pokochasz za aromat i wyjątkową chrupkość.

Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.

Banica z serem feta
Z zewnątrz chrupiąca, w środku wypełniona nadzieniem ze słonego sera! Bułgarska banica to wypiek, któremu trudno się oprzeć, ale którym łatwo podzielić się z innymi. Spróbujesz?

Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
Myślisz, że dania z owocami morza są trudne do wykonania? W takim razie wypróbuj bardzo prosty przepis na owoce morza w cieście z aromatycznym dipem pesto i chrupiącymi frytkami z ziemniaków!

Komentarze (0)