Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Do garnka wlej mleko i rozpuść w nim masło. Kukurydzę gotuj w całości razem z liśćmi okrywowymi w mleku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu obierz z zewnętrznych liści.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.
Krok 2: PODAJEMY KUKURYDZĘ
Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Mini burgery
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)