Gotowana kukurydza z sosem z humusu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Do garnka wlej mleko i rozpuść w nim masło. Kukurydzę gotuj w całości razem z liśćmi okrywowymi w mleku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu obierz z zewnętrznych liści.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.

Krok 2: PODAJEMY KUKURYDZĘ

Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!