
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Do garnka wlej mleko i rozpuść w nim masło. Kukurydzę gotuj w całości razem z liśćmi okrywowymi w mleku przez ok. 20 minut. Po wyjęciu obierz z zewnętrznych liści.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.
Krok 2: PODAJEMY KUKURYDZĘ
Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)