Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Masło roztop w rondelku na małym ogniu i odstaw do przestudzenia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO FILO
Każdy arkusz ciasta filo smarujemy roztopionym masłem. Składamy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół – tak by uzyskać długi prostokąt ciasta.
KROK 2: OWIJAMY SZPARAGI CIASTEM FILO
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek (pod naciskiem dłoni szparag ułamie się we właściwym miejscu). Na krótszym brzegu ciasta filo układamy pojedynczy szparag i zawijamy go ok. 2-3 razy. Odkrawamy.
Czynność powtarzamy do momentu wykorzystania wszystkich szparagów i wszystkich arkuszy ciasta.
KROK 3: PIECZEMY SZPARAGI
Paluszki w cieście układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztopionym masłem za pomocą pędzelka. Z wierzchu oprószamy solą i słodką papryką.
Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!
Przekąski na imprezę
Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!
Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kulebiak z łososiem
- Piwne ziemniaczki
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
- Japońska zupa z herbaty z ryżem
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Aglio e olio w wersji fit
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Gofry wytrawne z warzywami
- Placuszki z kukurydzy z sosem jogurtowym
- Gołąbki bez zawijania
- Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
- Sałatka ze szparagami i serem pleśniowym Blu Fou
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Szampańska galaretka z puszystą pianką i owocami
- Pizza na spodzie z kalafiora
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Lodowe kanapki dla dzieci
- Babka cytrynowa
- Gulasz z dzika z grzybami
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Piyaz
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Szneka z glancem, twarogiem i truskawkami
- Jesienna owsianka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
895 dni temu
odkrywcze ...
odpowiedz