Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 blachy piekarnikowe
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę. Do ciecierzycy na jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej. Obie blachy wkładamy do piekarnika. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Trufle z ciecierzycy
Karol przygotował coś na słodko! Spróbuj łatwych i szybkich, a także wegańskich trufli z ciecierzycy!
Hummus czekoladowy
Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Daria!
Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Domek z piernika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (12)
1037 dni temu
Czemu tak życie ludzie sobie utrudniają i puszkę ciecierzycy w przepisie na szklanki przeliczają? Dajcie na puszki to sprzedaż wzrośnie :D To jedyna wada przepisu,który wychodzi super
odpowiedz
1387 dni temu
uwielbiam pieczoną ciecierzycę, u mnie w sałatce https://wylizany-rondel.pl/salatka-z-pieczona-ciecierzyca/
odpowiedz
2145 dni temu
A na co można zamienić syrop z agawy?
odpowiedz
2144 dni temu
Możesz użyć miodu lub syropu klonowego.
1727 dni temu
nie wiem
1437 dni temu
Możesz dodać np. miód, ksylitol, erytrol albo zwykły cukier :)
2151 dni temu
Za pierwszym razem zrobiłam z ciecierzycy z puszki/ słoika, średnio to wyszło ale miało potencjał. Za drugim razem spróbowałam ciecierzycę suszoną (wcześnie namoczylam ją przez noc), wyszło cudownie.
odpowiedz
2366 dni temu
A MOŻNA UŻYĆ CIECIERZYCY GOTOWANEJ?
odpowiedz
2366 dni temu
Drogi Gościu, jak najbardziej, pamiętając oczywiście o jej wcześniejszym namoczeniu :)
2359 dni temu
No pewnie, ja tak robiłam i wychodzi pyyyyyszne! A im dłużej w piekarniku tym bardziej chrupiące się robi, jak prażone orzeszki :D
2177 dni temu
Tak
2383 dni temu
Jest przepyszne! Ja dodałam olej konopny carun.
odpowiedz
zobacz wszystkie