
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 blachy piekarnikowe
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę. Do ciecierzycy na jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej. Obie blachy wkładamy do piekarnika. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (12)
1346 dni temu
Czemu tak życie ludzie sobie utrudniają i puszkę ciecierzycy w przepisie na szklanki przeliczają? Dajcie na puszki to sprzedaż wzrośnie :D To jedyna wada przepisu,który wychodzi super
Odpowiedz
1696 dni temu
uwielbiam pieczoną ciecierzycę, u mnie w sałatce https://wylizany-rondel.pl/salatka-z-pieczona-ciecierzyca/
Odpowiedz
2454 dni temu
A na co można zamienić syrop z agawy?
Odpowiedz
2454 dni temu
Możesz użyć miodu lub syropu klonowego.
2036 dni temu
nie wiem
1747 dni temu
Możesz dodać np. miód, ksylitol, erytrol albo zwykły cukier :)
2460 dni temu
Za pierwszym razem zrobiłam z ciecierzycy z puszki/ słoika, średnio to wyszło ale miało potencjał. Za drugim razem spróbowałam ciecierzycę suszoną (wcześnie namoczylam ją przez noc), wyszło cudownie.
Odpowiedz
2676 dni temu
A MOŻNA UŻYĆ CIECIERZYCY GOTOWANEJ?
Odpowiedz
2676 dni temu
Drogi Gościu, jak najbardziej, pamiętając oczywiście o jej wcześniejszym namoczeniu :)
2668 dni temu
No pewnie, ja tak robiłam i wychodzi pyyyyyszne! A im dłużej w piekarniku tym bardziej chrupiące się robi, jak prażone orzeszki :D
2486 dni temu
Tak
2692 dni temu
Jest przepyszne! Ja dodałam olej konopny carun.
Odpowiedz
zobacz wszystkie