
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 blachy piekarnikowe
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę. Do ciecierzycy na jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej. Obie blachy wkładamy do piekarnika. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Ziemniaki z grilla
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Proziaki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka z zupek chińskich
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Kurczak po tajsku
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (12)
1301 dni temu
Czemu tak życie ludzie sobie utrudniają i puszkę ciecierzycy w przepisie na szklanki przeliczają? Dajcie na puszki to sprzedaż wzrośnie :D To jedyna wada przepisu,który wychodzi super
odpowiedz
1651 dni temu
uwielbiam pieczoną ciecierzycę, u mnie w sałatce https://wylizany-rondel.pl/salatka-z-pieczona-ciecierzyca/
odpowiedz
2409 dni temu
A na co można zamienić syrop z agawy?
odpowiedz
2408 dni temu
Możesz użyć miodu lub syropu klonowego.
1991 dni temu
nie wiem
1701 dni temu
Możesz dodać np. miód, ksylitol, erytrol albo zwykły cukier :)
2415 dni temu
Za pierwszym razem zrobiłam z ciecierzycy z puszki/ słoika, średnio to wyszło ale miało potencjał. Za drugim razem spróbowałam ciecierzycę suszoną (wcześnie namoczylam ją przez noc), wyszło cudownie.
odpowiedz
2630 dni temu
A MOŻNA UŻYĆ CIECIERZYCY GOTOWANEJ?
odpowiedz
2630 dni temu
Drogi Gościu, jak najbardziej, pamiętając oczywiście o jej wcześniejszym namoczeniu :)
2623 dni temu
No pewnie, ja tak robiłam i wychodzi pyyyyyszne! A im dłużej w piekarniku tym bardziej chrupiące się robi, jak prażone orzeszki :D
2441 dni temu
Tak
2647 dni temu
Jest przepyszne! Ja dodałam olej konopny carun.
odpowiedz
zobacz wszystkie