zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • 2 blachy piekarnikowe
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

 

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę. Do ciecierzycy na jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej. Obie blachy wkładamy do piekarnika. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • AG AG
    113 dni temu
    A na co można zamienić syrop z agawy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    113 dni temu
    Możesz użyć miodu lub syropu klonowego.
  • Róża Turowska Róża Turowska
    120 dni temu
    Za pierwszym razem zrobiłam z ciecierzycy z puszki/ słoika, średnio to wyszło ale miało potencjał. Za drugim razem spróbowałam ciecierzycę suszoną (wcześnie namoczylam ją przez noc), wyszło cudownie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    335 dni temu
    A MOŻNA UŻYĆ CIECIERZYCY GOTOWANEJ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    335 dni temu
    Drogi Gościu, jak najbardziej, pamiętając oczywiście o jej wcześniejszym namoczeniu :)
  • Gość Gość
    327 dni temu
    No pewnie, ja tak robiłam i wychodzi pyyyyyszne! A im dłużej w piekarniku tym bardziej chrupiące się robi, jak prażone orzeszki :D
  • M. Gessler M. Gessler
    145 dni temu
    Tak
  • Gość Gość
    352 dni temu
    Jest przepyszne! Ja dodałam olej konopny carun.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram