zobacz film Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • 2 blachy piekarnikowe
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

 

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy. Blachy wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę. Do ciecierzycy na jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej. Obie blachy wkładamy do piekarnika. Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (12)

Avatar
  • Gość Gość
    1037 dni temu
    Czemu tak życie ludzie sobie utrudniają i puszkę ciecierzycy w przepisie na szklanki przeliczają? Dajcie na puszki to sprzedaż wzrośnie :D To jedyna wada przepisu,który wychodzi super

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1387 dni temu
    uwielbiam pieczoną ciecierzycę, u mnie w sałatce https://wylizany-rondel.pl/salatka-z-pieczona-ciecierzyca/

    odpowiedz

  • AG AG
    2145 dni temu
    A na co można zamienić syrop z agawy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2144 dni temu
    Możesz użyć miodu lub syropu klonowego.
  • Gość Gość
    1727 dni temu
    nie wiem
  • Gość Gość
    1437 dni temu
    Możesz dodać np. miód, ksylitol, erytrol albo zwykły cukier :)
  • Róża Turowska Róża Turowska
    2151 dni temu
    Za pierwszym razem zrobiłam z ciecierzycy z puszki/ słoika, średnio to wyszło ale miało potencjał. Za drugim razem spróbowałam ciecierzycę suszoną (wcześnie namoczylam ją przez noc), wyszło cudownie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2366 dni temu
    A MOŻNA UŻYĆ CIECIERZYCY GOTOWANEJ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2366 dni temu
    Drogi Gościu, jak najbardziej, pamiętając oczywiście o jej wcześniejszym namoczeniu :)
  • Gość Gość
    2359 dni temu
    No pewnie, ja tak robiłam i wychodzi pyyyyyszne! A im dłużej w piekarniku tym bardziej chrupiące się robi, jak prażone orzeszki :D
  • M. Gessler M. Gessler
    2177 dni temu
    Tak
  • Gość Gość
    2383 dni temu
    Jest przepyszne! Ja dodałam olej konopny carun.

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!