
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI
Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO
Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA
Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Risotto z kurczakiem
- Marynata do kurczaka
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
981 dni temu
Te owoce morza z Waszej oferty są obrzydliwe... to co jest na "obrazku" nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Uwielbiam tego typu dania i nie miałam wielkich oczekiwań do"zamrożonego gotowca" jednak to COŚ, co zostało zamrożone spowodowało u mnie ogromne obrzydzenie.
odpowiedz
1274 dni temu
to nie jest dania bezglutenowe, owoce morza są w cieście
odpowiedz