
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI
Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO
Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA
Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1072 dni temu
Te owoce morza z Waszej oferty są obrzydliwe... to co jest na "obrazku" nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Uwielbiam tego typu dania i nie miałam wielkich oczekiwań do"zamrożonego gotowca" jednak to COŚ, co zostało zamrożone spowodowało u mnie ogromne obrzydzenie.
Odpowiedz
1365 dni temu
to nie jest dania bezglutenowe, owoce morza są w cieście
Odpowiedz