Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI
Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO
Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA
Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Caprese w oliwie
Spróbuj caprese w innym wydaniu. Z dodatkiem aromatycznej bazylii, zanurzone w oliwie. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką.
Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
Carpaccio z buraków to pyszna propozycja Karola Okrasy. Dodając do niego salsę z rukoli i kozi ser otrzymasz smakowitą przekąskę.
Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!
Carpaccio z miodowego melona
Świeże, soczyste owoce, listki orzeźwiającej mięty i odrobina mocnego alkoholu. Kuszące i słodkie połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Mątwa w białym winie
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Sałatka z owocami morza
- Trifle kawowo-bananowy
- Krewetki z warzywami
- Domowe sezamki
- Domowe tacos z krewetkami, mango i chili
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Chlebek z awokado
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Omlet biszkoptowy z bananami i truskawkami
- Jadalne doniczki z czekolady
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Daktylowe praliny
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Ciecierzyca po bretońsku
- Holenderskie frikandele
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
Komentarze (3)
532 dni temu
Te owoce morza z Waszej oferty są obrzydliwe... to co jest na "obrazku" nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Uwielbiam tego typu dania i nie miałam wielkich oczekiwań do"zamrożonego gotowca" jednak to COŚ, co zostało zamrożone spowodowało u mnie ogromne obrzydzenie.
odpowiedz
825 dni temu
to nie jest dania bezglutenowe, owoce morza są w cieście
odpowiedz