zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • folię aluminiową
  • mikser/malakser
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Pieczemy ciasto

Z folii aluminiowej przygotowujemy kulki różnej wielkości. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy w pół. Wykładamy każdą połówkę na blachę, układając pod ciastem kulki z folii aluminiowej (tak aby przypominało góry i pagórki). Ciasto smarujemy delikatnie wodą i wkładamy na 15-20 minut do piekarnika. Kiedy ciasto będzie rumiane, wyjmujemy i studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy krem

Miksujemy na gładką masę ugotowaną kaszę, stałą część mleczka kokosowego, ksylitol, odrobinę skórki z cytryny i sok, szczyptę soli i nasionka wydrążone z laski wanilii.

Krok 3: Łączymy składniki ciasta

Spod upieczonego ciasta usuwamy kulki z folii aluminiowej. Krem przekładamy na jeden blat upieczonego ciasta i układamy maliny. Drugim blatem ciasta przykrywamy krem. Górę obficie posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    21 dni temu
    Pierwszy raz rozczarowałam się przepisem Kingi :/ od kiedy ciasto francuskiej jest fit? ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    12 dni temu
    jest napisane "francuskie LEKKIE", jest mniej kaloryczne od zwykłego francuskiego i zdecydowanie mniej od klasycznego na karpatke

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram