Kawa po kozacku

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podgrzewamy wino

Czerwone wino podgrzewamy z 70 g cukru kandyzowanego i przyprawą do grzanego wina. Zdejmujemy z ognia tuż przed momentem wrzenia i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.

Krok 2: Zaparzamy kawę

Z kawy rozpuszczalnej przygotowujemy 500 ml mocnej kawy.

Krok 3: Podajemy kawę

Czerwone wino podgrzewamy ponownie i przelewamy przez sitko do 4 szklanek lub kubków. Dolewamy kawę i dekorujemy gwiazdkami anyżu. Podajemy pozostały cukier kandyzowany do posłodzenia według uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Kawa po portugalsku

Mielony cynamon, kolendra, duża ilość spienionego mleka i oczywiście mocne espresso – z tych składników przygotujesz kawę w stylu portugalskim!

Kawa po portugalsku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Marcin Moczydłowski

Manhattan Latte

Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!

Manhattan Latte
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Deser cappuccino

Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!

Deser cappuccino

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!