Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podgrzewamy wino
Czerwone wino podgrzewamy z 70 g cukru kandyzowanego i przyprawą do grzanego wina. Zdejmujemy z ognia tuż przed momentem wrzenia i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.
Krok 2: Zaparzamy kawę
Z kawy rozpuszczalnej przygotowujemy 500 ml mocnej kawy.
Krok 3: Podajemy kawę
Czerwone wino podgrzewamy ponownie i przelewamy przez sitko do 4 szklanek lub kubków. Dolewamy kawę i dekorujemy gwiazdkami anyżu. Podajemy pozostały cukier kandyzowany do posłodzenia według uznania.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)