Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podgrzewamy wino
Czerwone wino podgrzewamy z 70 g cukru kandyzowanego i przyprawą do grzanego wina. Zdejmujemy z ognia tuż przed momentem wrzenia i pozostawiamy pod przykryciem na 10 minut.
Krok 2: Zaparzamy kawę
Z kawy rozpuszczalnej przygotowujemy 500 ml mocnej kawy.
Krok 3: Podajemy kawę
Czerwone wino podgrzewamy ponownie i przelewamy przez sitko do 4 szklanek lub kubków. Dolewamy kawę i dekorujemy gwiazdkami anyżu. Podajemy pozostały cukier kandyzowany do posłodzenia według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Kawa po portugalsku
Mielony cynamon, kolendra, duża ilość spienionego mleka i oczywiście mocne espresso – z tych składników przygotujesz kawę w stylu portugalskim!
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Manhattan Latte
Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!
Deser cappuccino
Delikatne kawowe ciastko, podane z kremową śmietanką, oprószoną cynamonem - taki jest deser cappuccino!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)