• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Smażymy klopsiki

Cebule i czosnek obieramy. 1 cebulę i czosnek siekamy, zagniatamy z mięsem mielonym. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Formujemy klopsiki o średnicy 2 cm i smażymy na gorącym oleju z wszystkich stron przez ok. 10 minut.

Krok 2: Gotujemy fasolkę

Fasolkę wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut. Odcedzamy. Pomidorki koktajlowe myjemy. Pozostałą cebulę kroimy w krążki. Klopsiki z mięsa mielonego zdejmujemy z patelni. Cebulę i fasolkę podsmażamy przez 2 minuty na gorącym tłuszczu pozostałym ze smażenia klopsików. Dodajemy pomidory i smażymy razem przez kolejne 2 minuty.

Krok 3: Doprawiamy sos

Dolewamy wino i wywar, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Ponownie dodajemy klopsiki z mięsa i gotujemy wszystko pod przykryciem przez ok. 5 minut. Ser feta ścieramy grubo na tarce. Całość doprawiamy do smaku i podajemy, posypując serem. Świetnie smakuje z pieczywem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Malinka Malinka
    382 dni temu
    Świetny przepis, danie łatwe i szybkie w przygotowaniu a do tego naprawdę pyszne! Ja zrobiłam je na obiad ale idealnie pasuje na romantyczną kolację we dwoje :D Zdecydowanie polecam :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    624 dni temu
    Zrobiłam to danie wszystko było bardzo dobre, tylko klopsiki mi nie wyszły, jakieś twarde były.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram