
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy jabłka
Jabłek nie obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na ósemki. Wycinamy gniazda nasienne.
Krok 2: Owoce wsypujemy do wody
Wodę zagotowujemy, dodajemy jabłka i pigwę pokrojoną w cienkie plastry. Całość przykrywamy i odstawiamy na pół godziny.
Krok 3: Do kompotu dodajemy maliny
Gdy kompot delikatnie przestygnie, dodajemy miód lub syrop z agawy. Dla uzyskania ładnego koloru dodajemy kilka malin.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2203 dni temu
NCEŻ nie jest zadowolone.
odpowiedz
2420 dni temu
dobry i nie skomplikowany kompot (ja zrobiłem go razy 2 bo potrzebowałem więcej) :)
odpowiedz
2628 dni temu
to jest bardzo dobry kompot
odpowiedz
2904 dni temu
he,he przepis na kompot
odpowiedz