Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- sitko
Krok 1: Zagotowujemy syrop cukrowy
Kardamon rozcieramy w moździerzu. Zagotowujemy z cukrem i 200 ml wody. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy. Przelewamy przez sitko.
Krok 2: Wyciskamy sok z cytrusów
3 grejpfruty i limonki wyciskamy, następnie łączymy z syropem. Trawę cytrynową oczyszczamy i kroimy na duże kawałki, dodajemy do lemoniady. Lemoniadę wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Krok 3: Rozlewamy lemoniadę do szklanek
Pozostałego grejpfruta obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do szklanek wraz z kostkami lodu i listkami bazylii. Trawę cytrynową wyjmujemy z lemoniady. Lemoniadę rozlewamy do szklanek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)