Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- sitko
Krok 1: Zagotowujemy syrop cukrowy
Kardamon rozcieramy w moździerzu. Zagotowujemy z cukrem i 200 ml wody. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy. Przelewamy przez sitko.
Krok 2: Wyciskamy sok z cytrusów
3 grejpfruty i limonki wyciskamy, następnie łączymy z syropem. Trawę cytrynową oczyszczamy i kroimy na duże kawałki, dodajemy do lemoniady. Lemoniadę wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Krok 3: Rozlewamy lemoniadę do szklanek
Pozostałego grejpfruta obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do szklanek wraz z kostkami lodu i listkami bazylii. Trawę cytrynową wyjmujemy z lemoniady. Lemoniadę rozlewamy do szklanek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Zobacz podobne
przepisy
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Lemoniada truskawkowa
Sprawdzony sposób na ugaszenie pragnienia nawet w najgorętsze dni – smak słodkich truskawek w postaci pysznej lemoniady.
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Ziołowa lemoniada
Doskonałe połączenie cytryn i ziół zagwarantuje Ci pyszne orzeźwienie w najbardziej upalny dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik krakowski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)