Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- sitko
Krok 1: Zagotowujemy syrop cukrowy
Kardamon rozcieramy w moździerzu. Zagotowujemy z cukrem i 200 ml wody. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty, a następnie studzimy. Przelewamy przez sitko.
Krok 2: Wyciskamy sok z cytrusów
3 grejpfruty i limonki wyciskamy, następnie łączymy z syropem. Trawę cytrynową oczyszczamy i kroimy na duże kawałki, dodajemy do lemoniady. Lemoniadę wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.
Krok 3: Rozlewamy lemoniadę do szklanek
Pozostałego grejpfruta obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do szklanek wraz z kostkami lodu i listkami bazylii. Trawę cytrynową wyjmujemy z lemoniady. Lemoniadę rozlewamy do szklanek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną.
Zobacz podobne
przepisy
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Lemoniada truskawkowa
Sprawdzony sposób na ugaszenie pragnienia nawet w najgorętsze dni – smak słodkich truskawek w postaci pysznej lemoniady.
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!
Ziołowa lemoniada
Doskonałe połączenie cytryn i ziół zagwarantuje Ci pyszne orzeźwienie w najbardziej upalny dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Konfitury borówkowe z czerwonym winem
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane
- Lemoniada truskawkowa
- Piersi z gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Lemoniada z wodą kokosową
- Suflety z serem munster
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Lizaki z ksylitolu
- Kurczak w sosie pesto
- Kurczak w musztardzie na pieczonych warzywach
- Babka orzechowo-migdałowa
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Amaretti z ganaszem czekoladowym
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
- Mus miętowy z limonką
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Ciasto borówkowo-brzoskwiniowe
- Łatwy piernik z bakaliami, przekładany powidłami
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)