Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Na górze bochenka chleba wycinamy prostokątny otwór i usuwamy miąższ (należy uważać, by nie przedziurawić spodu). Jajka wbijamy do miski. Dodajemy śmietanę, pokrojonego w paseczki łososia, pokruszony ser pleśniowy, koperek i pietruszkę. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masą napełniamy bochenek.
Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180°C. Po tym czasie wyjmujemy chleb, smarujemy skórkę masłem i ponownie wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut, aż jajka całkowicie się zetną.
Serwujemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
3908 dni temu
moja ocena 7 na 10 możliwych, pycha ;D
Odpowiedz