Łosoś i jajka pieczone w chlebie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Na górze bochenka chleba wycinamy prostokątny otwór i usuwamy miąższ (należy uważać, by nie przedziurawić spodu). Jajka wbijamy do miski. Dodajemy śmietanę, pokrojonego w paseczki łososia, pokruszony ser pleśniowy, koperek i pietruszkę. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masą napełniamy bochenek.

Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180°C. Po tym czasie wyjmujemy chleb, smarujemy skórkę masłem i ponownie wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut, aż jajka całkowicie się zetną.

Serwujemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1387 dni temu
    moja ocena 7 na 10 możliwych, pycha ;D

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram