Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy mięso
Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: Podsmażamy składniki
Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.
KROK 4: Podajemy danie
Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (2)
632 dni temu
tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4
Odpowiedz
516 dni temu
Zdajesz sobie sprawe że mięso nie jest głównym aspektem tego dania? Typowa mentalność polaków, nie jest nawalone mięcha to fuuu