Makaron chow mein z woka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Marynujemy mięso

Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.

KROK 2: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 3: Podsmażamy składniki

Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.

KROK 4: Podajemy danie

Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    293 dni temu
    tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4

    odpowiedz


  • 177 dni temu
    Zdajesz sobie sprawe że mięso nie jest głównym aspektem tego dania? Typowa mentalność polaków, nie jest nawalone mięcha to fuuu

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!