Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy mięso
Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: Podsmażamy składniki
Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.
KROK 4: Podajemy danie
Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z cukinią i łososiem
Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny makowiec
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
317 dni temu
tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4
odpowiedz
201 dni temu
Zdajesz sobie sprawe że mięso nie jest głównym aspektem tego dania? Typowa mentalność polaków, nie jest nawalone mięcha to fuuu