Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy mięso
Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: Podsmażamy składniki
Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.
KROK 4: Podajemy danie
Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z cukinią i łososiem
Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jabłkowy chutney z piwem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z kolendry
- Pesto z rukoli
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Crostini z szynką i melonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
293 dni temu
tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4
odpowiedz
177 dni temu
Zdajesz sobie sprawe że mięso nie jest głównym aspektem tego dania? Typowa mentalność polaków, nie jest nawalone mięcha to fuuu