Makaron chow mein z woka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Marynujemy mięso

Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.

KROK 2: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

KROK 3: Podsmażamy składniki

Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.

KROK 4: Podajemy danie

Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    108 dni temu
    tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!