![Makaron chow mein z woka Makaron chow mein z woka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/e40c2da5c4a0-34517bc0365b-kw51-2023-kinga-paruzel-makaron-chow-mein-z-woka.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Marynujemy mięso
Polędwicę kroimy w plastry. W miseczce mieszamy sos sojowy, posiekane czosnek i imbir, cukier, sok z cytryny oraz 1 łyżkę oleju. Umieszczamy mięso w marynacie tak, aby całe było nią pokryte. Ostawiamy na bok.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
KROK 3: Podsmażamy składniki
Na patelnię wylewamy resztę oleju i podsmażamy warzywa. Odkładamy je na bok. Na tę samą patelnię kładziemy mięso i smaży na dużym ogniu przez 2 minuty. Zdejmujemy z patelni.
KROK 4: Podajemy danie
Na patelnię wylewamy sos. Podgrzewamy go i dodajemy przygotowane warzywa i mięso. Na koniec dodajemy makaron. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną papryczką chili i sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z cukinią i łososiem
Szerokie makaronowe wstążki, delikatny pieczony łosoś i paski cukinii. Świetny pomysł na lekki obiad lub kolację.
![Makaron z cukinią i łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2314d1af1f43-627cf2121e-makaron_z_cukinia_i_lososiem_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
Nic nie nadaje potrawom w stylu włoskim takiego aromatu jak świeże domowe pesto. W połączeniu z makaronem smakuje doskonale!
![Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1825d9d6ce40-2249190595-makaron_z_pesto_960x540.webp)
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
![Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0ebb0d53abd4-f4145994bb53-makaron pennemniejsze.webp)
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
![Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1ec437a9ee15-da7cbf3af6-KW_33_makaron_z_lososiem_i_szpinakiem_12989_S_127026_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jabłkowy chutney z piwem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pesto z kolendry
- Pesto z rukoli
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Crostini z szynką i melonem
Komentarze (2)
176 dni temu
tej polędwicy to jest może na 1 ew. na skromne 2 porcje, na pewno nie na 4
odpowiedz
60 dni temu
Zdajesz sobie sprawe że mięso nie jest głównym aspektem tego dania? Typowa mentalność polaków, nie jest nawalone mięcha to fuuu