Minikuleczki mozzarelli w cieście kataifi

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • miski
  • średni garnek lub frytkownicę
  • ręcznik papierowy

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy składniki

Kuleczki mozzarelli odsączamy z zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Ciasto kataifi przekładamy do miski.

Krok 2: Panierujemy minikuleczki

Każdą kuleczkę mozzarelli kolejno obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i cieście kataifi. Delikatnie ściskamy je w dłoniach, aby kataifi dobrze przylegało. Gotowe minikuleczki wkładamy na 15 minut do zamrażarki.

Krok 3: Smażymy minikuleczki

W garnku lub frytkownicy rozgrzewamy olej na średnim ogniu. Minikuleczki smażymy partiami, obracając je w trakcie, aż będą złociste ze wszystkich stron (ok. 2-3 minuty). Po usmażeniu przekładamy je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 4: Doprawiamy i podajemy minikuleczki

Minikuleczki posypujemy solą i podajemy od razu – gorące i chrupiące.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl