Ośmiorniczki z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ośmiornice rozmrażamy i dokładnie płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki.

Przygotowujemy marynatę, łącząc składniki: czosnek, sos Peri-Peri, oliwę, sok z cytryny i ketchup. Ośmiornice zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.

Pieczemy na rozgrzanym grillu, najlepiej na specjalnej tacce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1265 dni temu
    Andrea mimo wszystko zachęcamy do wypróbowania! Nowe smaki potrafią być naprawdę zaskakująco pyszne! :)

    odpowiedz

  • Andrea Andrea
    1266 dni temu
    Jak takie coś można zjeść .... Nawet bym takiego czegoś nie ruszyła ....

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1540 dni temu
    zalety obróbki mrożonych produktów-zawsze będą gumowate...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1540 dni temu
    gestapo co miałeś z polskiego?

    odpowiedz

  • gestapo gestapo
    1766 dni temu
    Zrobilem osmorniczki wedlug przepisu w necie(nie pamietam gdzie go znalazlem),osmiorniczki zaparzylem(1-2min we wrzontku).Potem zrobilem marynate olej ,czosnek,pieprz ,sol,tabasco(nastepnym razem chce dodac sok z cytryny).Grylowalem na tacy dosyc dlugo,wyszla lekko twardawa ale calej rodzinie smakowalo;)

    odpowiedz

  • saitam saitam
    1768 dni temu
    proponuje najpierw gotować ośmiorniczki do miękkości (ok 15 minut ) i wtedy na grilla

    odpowiedz

  • Majka Majka
    1788 dni temu
    A ile grillować te ośmiorniczki? Autor przepisu nie pomyślał, że w Polsce nie ma zbyt dużej tradycji do robienia ośmiorniczek i nie wszyscy wiedzą jak długo trzeba je robić. Najpierw były surowe, a później gumowate. Nie dało się tego jeść.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram