Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ośmiornice rozmrażamy i dokładnie płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy marynatę, łącząc składniki: przeciśnięty przez praskę czosnek, sos peri-peri, oliwę, sok z cytryny i ketchup. Ośmiornice zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Pieczemy na rozgrzanym grillu, najlepiej na specjalnej tacce.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.
Krewetki w cieście
Orientalna propozycja obiadowa z delikatnym mięsem krewetek w roli głównej – do przygotowania w szybki i prosty sposób.
Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Żeberka ostro pikantne
- Krem z dyni
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Indyk w pesto
- Szaszłyki z dipem z melona
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Zapiekanka szpinakowa z paluchem z oliwkami, salami i pieczarkami
- Tortilla z krewetkami
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Steki z kapusty
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Naleśniki w sosie piwnym
- Kuleczki z koziego sera
- Bigos rybny
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Sos do ravioli
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Gofry z owocami i cukrem pudrem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
3620 dni temu
Andrea mimo wszystko zachęcamy do wypróbowania! Nowe smaki potrafią być naprawdę zaskakująco pyszne! :)
odpowiedz
3621 dni temu
Jak takie coś można zjeść .... Nawet bym takiego czegoś nie ruszyła ....
odpowiedz
3895 dni temu
zalety obróbki mrożonych produktów-zawsze będą gumowate...
odpowiedz
3895 dni temu
gestapo co miałeś z polskiego?
odpowiedz
4121 dni temu
Zrobilem osmorniczki wedlug przepisu w necie(nie pamietam gdzie go znalazlem),osmiorniczki zaparzylem(1-2min we wrzontku).Potem zrobilem marynate olej ,czosnek,pieprz ,sol,tabasco(nastepnym razem chce dodac sok z cytryny).Grylowalem na tacy dosyc dlugo,wyszla lekko twardawa ale calej rodzinie smakowalo;)
odpowiedz
4123 dni temu
proponuje najpierw gotować ośmiorniczki do miękkości (ok 15 minut ) i wtedy na grilla
odpowiedz
4143 dni temu
A ile grillować te ośmiorniczki? Autor przepisu nie pomyślał, że w Polsce nie ma zbyt dużej tradycji do robienia ośmiorniczek i nie wszyscy wiedzą jak długo trzeba je robić. Najpierw były surowe, a później gumowate. Nie dało się tego jeść.
odpowiedz