
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Ośmiornice rozmrażamy i dokładnie płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy marynatę, łącząc składniki: przeciśnięty przez praskę czosnek, sos peri-peri, oliwę, sok z cytryny i ketchup. Ośmiornice zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Pieczemy na rozgrzanym grillu, najlepiej na specjalnej tacce.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia z kaszą
Wyjątkowe mięso wymaga odpowiedniego potraktowania. Zobacz, jak ugotować niezapomniany gulasz z jelenia.

Krewetki w cieście
Orientalna propozycja obiadowa z delikatnym mięsem krewetek w roli głównej – do przygotowania w szybki i prosty sposób.

Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Komentarze (7)
3251 dni temu
Andrea mimo wszystko zachęcamy do wypróbowania! Nowe smaki potrafią być naprawdę zaskakująco pyszne! :)
odpowiedz
3252 dni temu
Jak takie coś można zjeść .... Nawet bym takiego czegoś nie ruszyła ....
odpowiedz
3526 dni temu
zalety obróbki mrożonych produktów-zawsze będą gumowate...
odpowiedz
3526 dni temu
gestapo co miałeś z polskiego?
odpowiedz
3752 dni temu
Zrobilem osmorniczki wedlug przepisu w necie(nie pamietam gdzie go znalazlem),osmiorniczki zaparzylem(1-2min we wrzontku).Potem zrobilem marynate olej ,czosnek,pieprz ,sol,tabasco(nastepnym razem chce dodac sok z cytryny).Grylowalem na tacy dosyc dlugo,wyszla lekko twardawa ale calej rodzinie smakowalo;)
odpowiedz
3754 dni temu
proponuje najpierw gotować ośmiorniczki do miękkości (ok 15 minut ) i wtedy na grilla
odpowiedz
3774 dni temu
A ile grillować te ośmiorniczki? Autor przepisu nie pomyślał, że w Polsce nie ma zbyt dużej tradycji do robienia ośmiorniczek i nie wszyscy wiedzą jak długo trzeba je robić. Najpierw były surowe, a później gumowate. Nie dało się tego jeść.
odpowiedz
zobacz wszystkie