Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Zimą ciasta z owocami stanowią namiastkę lata. Przypominamy sobie czas, kiedy na wyciągnięcie ręki dostępne są świeże truskawki, maliny, pyszny rabarbar czy śliwki. Zimą możemy wykorzystać chrupiące gruszki lub mrożone owoce. W tym tygodniu Paweł Małecki odkrywa przed Wami dwa fantastyczne przepisy – na ciasto cynamonowe z gruszkami oraz na sernik z malinami. Ciasto cynamonowe zasługuje na uwagę ze względu na to, że w cieście umieszczamy cztery całe gruszki, wcześniej podgotowane w zalewie z białym winem. Gruszki dodatkowo faszerowane są suszonymi morelami. Sernik Pawła Małeckiego jest równie atrakcyjny – zwieńczony warstewką słodkiego jogurtu greckiego oraz malinową żelką, którą przygotowujemy z mrożonych malin.
Trwa ładowanie komentarzy