Pesto pistacjowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIAMY PISTACJE I SER

Do pojemnika miksującego przekładamy pistacje, kawałki parmezanu i czosnek. Całość rozdrabniamy, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / prędkość: 10. Na koniec zgarniamy składniki ze ścianek za pomocą szpatuły.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się pistacje niesolone.

KROK 2: MIKSUJEMY PESTO

Do rozdrobnionych składników dodajemy bazylię, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 6. Gotowe pesto zgarniamy ze ścianek urządzenia i przekładamy do słoiczka lub dodajemy bezpośrednio do ugotowanego makaronu (przygotowana porcja sosu wystarczy na ok. 250-300 g).

WSKAZÓWKA! Aby otrzymać odpowiednią konsystencję pesto, możemy miksować je dłużej, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / prędkość: 6.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!