
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PISTACJE I SER
Do pojemnika miksującego przekładamy pistacje, kawałki parmezanu i czosnek. Całość rozdrabniamy, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / prędkość: 10. Na koniec zgarniamy składniki ze ścianek za pomocą szpatuły.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się pistacje niesolone.
KROK 2: MIKSUJEMY PESTO
Do rozdrobnionych składników dodajemy bazylię, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 6. Gotowe pesto zgarniamy ze ścianek urządzenia i przekładamy do słoiczka lub dodajemy bezpośrednio do ugotowanego makaronu (przygotowana porcja sosu wystarczy na ok. 250-300 g).
WSKAZÓWKA! Aby otrzymać odpowiednią konsystencję pesto, możemy miksować je dłużej, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / prędkość: 6.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)