Pesto pistacjowe

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIAMY PISTACJE I SER

Do pojemnika miksującego przekładamy pistacje, kawałki parmezanu i czosnek. Całość rozdrabniamy, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / prędkość: 10. Na koniec zgarniamy składniki ze ścianek za pomocą szpatuły.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzą się pistacje niesolone.

KROK 2: MIKSUJEMY PESTO

Do rozdrobnionych składników dodajemy bazylię, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 6. Gotowe pesto zgarniamy ze ścianek urządzenia i przekładamy do słoiczka lub dodajemy bezpośrednio do ugotowanego makaronu (przygotowana porcja sosu wystarczy na ok. 250-300 g).

WSKAZÓWKA! Aby otrzymać odpowiednią konsystencję pesto, możemy miksować je dłużej, korzystając z programu „własne ustawienia” / czas: 5 sekund / prędkość: 6.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • jane jane
    39 dni temu
    Zaskakująco dobre pesto. Myślałam że niczym nie będzie sie różnić od bazyliowego, ale jest nawet lepsze.

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl