
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.
KROK 2: SMAŻYMY PESTO
Na patelnię nakładamy przygotowane pesto, tak aby pokryło jej całe dno, i smażymy przez chwilę na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJKA
W smażącym się pesto robimy za pomocą łyżki dziurki i wbijamy w nie jajka. Jajka smażymy pod przykrywką, tak aby białko się ścięło, ale żółtko pozostało płynne. Usmażone jajka doprawiamy solą, pieprzem i czarnuszką. Gotowe jajka podajemy na patelni.
WSKAZÓWKA: Śniadanie można podać z podpieczonym chlebem i nałożyć jajka z pesto na kanapki lub nabierać je przy pomocy grzanki bezpośrednio z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Jajecznica na 3 sposoby
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
95 dni temu
Chyba za dużo tego pesto w stosunku do ilości jajek?
odpowiedz
88 dni temu
Dokładnie tyle pesto zużyła Kinga, jednak jeśli wolisz możesz oczywiście nie zużywać całego pesto, które przygotujesz lub przygotować je z połowy składników.