Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.
KROK 2: SMAŻYMY PESTO
Na patelnię nakładamy przygotowane pesto, tak aby pokryło jej całe dno, i smażymy przez chwilę na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJKA
W smażącym się pesto robimy za pomocą łyżki dziurki i wbijamy w nie jajka. Jajka smażymy pod przykrywką, tak aby białko się ścięło, ale żółtko pozostało płynne. Usmażone jajka doprawiamy solą, pieprzem i czarnuszką. Gotowe jajka podajemy na patelni.
WSKAZÓWKA: Śniadanie można podać z podpieczonym chlebem i nałożyć jajka z pesto na kanapki lub nabierać je przy pomocy grzanki bezpośrednio z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem
Razowe pieczywo, mus z awokado i nieodłączny element idealnego śniadania: jajko, tym razem w koszulce! Oto pożywne tosty na dobry początek dnia!
Hash browns z jajkiem sadzonym i boczkiem
Pomysł na śniadanie w stylu amerykańskim? Sięgnij po przepis Kingi na hash browns z jajkiem sadzonym i smażonym boczkiem!
Ciastka jak jajka sadzone
Proste i pyszne ciastka, które zaskoczą każdego, kto będzie miał okazję do ich spróbowania. Idealne na Wielkanoc lub jako ukryty, słodki dodatek do śniadania.
Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
Obiad, który zna każdy, w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie! Przygotuj młode ziemniaki z boczkiem, zapiecz je z jajkiem i podaj z doskonałą mizerią. Do tego przepisu będziesz wracać!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Serowa kula z brokułów
- Klasyczna sałatka grecka
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Dutch baby z gruszkami i śliwkami
- Szparagi w boczku
- Jogurt
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Kalafior w jogurtowym sosie curry
- Sushi z banana
- Kaszotto z warzyw korzeniowych
- Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
- Piada wraps
- Pudding z letnich owoców
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
- Frykadele drobiowe z sałatą
- Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Muffinki wielkanocne
- Kisiel z czerwonych owoców
- Skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ
- Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
- Salsa z mango i awokado
- Miętowe torciki z jagodami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)