Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.
KROK 2: SMAŻYMY PESTO
Na patelnię nakładamy przygotowane pesto, tak aby pokryło jej całe dno, i smażymy przez chwilę na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJKA
W smażącym się pesto robimy za pomocą łyżki dziurki i wbijamy w nie jajka. Jajka smażymy pod przykrywką, tak aby białko się ścięło, ale żółtko pozostało płynne. Usmażone jajka doprawiamy solą, pieprzem i czarnuszką. Gotowe jajka podajemy na patelni.
WSKAZÓWKA: Śniadanie można podać z podpieczonym chlebem i nałożyć jajka z pesto na kanapki lub nabierać je przy pomocy grzanki bezpośrednio z patelni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Guacamole
- Śledź w oleju
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
197 dni temu
Chyba za dużo tego pesto w stosunku do ilości jajek?
Odpowiedz
190 dni temu
Dokładnie tyle pesto zużyła Kinga, jednak jeśli wolisz możesz oczywiście nie zużywać całego pesto, które przygotujesz lub przygotować je z połowy składników.