zobacz film Pesto eggs – jajka sadzone na domowym pesto

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO

Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.

KROK 2: SMAŻYMY PESTO

Na patelnię nakładamy przygotowane pesto, tak aby pokryło jej całe dno, i smażymy przez chwilę na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.

KROK 3: SMAŻYMY I PODAJEMY JAJKA

W smażącym się pesto robimy za pomocą łyżki dziurki i wbijamy w nie jajka. Jajka smażymy pod przykrywką, tak aby białko się ścięło, ale żółtko pozostało płynne. Usmażone jajka doprawiamy solą, pieprzem i czarnuszką. Gotowe jajka podajemy na patelni.

WSKAZÓWKA: Śniadanie można podać z podpieczonym chlebem i nałożyć jajka z pesto na kanapki lub nabierać je przy pomocy grzanki bezpośrednio z patelni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!