Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy grzanki

Kromki chleba przypiekamy na suchej patelni na złoty kolor.

Krok 2: Przygotowujemy mus z awokado

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, a miąższ wyjmujemy łyżką i przekładamy

do miski. Dodajemy odrobinę oliwy i całość dokładnie rozgniatamy widelcem.

Dodajemy posiekany szczypiorek. Doprawiamy pieprzem i sokiem wyciśniętym z limonki, opcjonalnie solą.

Dodajemy marynowany ogórek pokrojony w drobną kostkę. Całość dobrze mieszamy.

Krok 3: Gotujemy jajka w koszulce

W garnku zagotowujemy wodę z solą i octem. Wrzącą wodę mieszamy łyżką tak, aby powstał

w niej wir. Jajko wbijamy w środek wiru i gotujemy ok. 1-1,5 minuty.

Gotujemy jajka jedno po drugim, gotowe odkładamy na talerz.

Krok 4: Podajemy grzanki

Na grzankach układamy mus z awokado, rukolę, a na niej plaster łososia. Na wierzch wykładamy

jajko w koszulce. Dekorujemy szczypiorkiem i plastrami rzodkiewki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram